Preprosto več za vas
Kozice v pekoči omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Testenine Testenine
Kozice Kozice
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik500 ml ml
Malvazija Malvazija1 dl dl
Česen Česen1
Peteršilj Peteršilj
Olivno olje Olivno olje
Čili Čili
Sol Sol
Poper Poper

Kozice v pekoči omaki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(4)

Priprava

Kozice so zamrznjene, zato jih kakšno uro pred pripravo vzamemo ven iz zamrzovalanika, da se odtalijo. Če nimamo časa, jih lahko zjutraj prestavimo v hladilnik in se bodo do kosila ravno prav odtalile. Potem jih samo malo speremo pod toplo vodo, obrišemo do suhega in to je to. Peteršilj in eno celo manjšo glavo česna očistimo in na drobno sesekljamo. Popražimo samo toliko, da česen zadiši. Zatem dodamo kozice in ji pražimo, dokler ne postanejo oranžne.Po približno petih minutah postanejo že lepo oranžne. Dodamo deciliter malvazije in pokuhamo nekje 5 minut, da alkohol izhlapi.

Zatem dodamo paradižnikovo omako oz. passato, sol, poper in čili ter vse skupaj spet kuhamo približno 5 minut, da se sestavine povežejo in čili stegne svoje lovke po omaki.

Jaz imam rada, če so pekoče jedi bolj sladkaste. Zato v omako dodam še kakšno žlico rjavega sladkorja.

V omako dodamo testenine, ki smo jih skuhali v vreli slani vodi in približno 1 dl škrobne vode v kateri so se testenine kuhale. Premešamo in še vroče postrežemo.