
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Testenine Testenine | ||
Kozice Kozice | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | 500 ml ml | |
Malvazija Malvazija | 1 dl dl | |
Česen Česen | 1 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Čili Čili | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKozice v pekoči omaki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kozice so zamrznjene, zato jih kakšno uro pred pripravo vzamemo ven iz zamrzovalanika, da se odtalijo. Če nimamo časa, jih lahko zjutraj prestavimo v hladilnik in se bodo do kosila ravno prav odtalile. Potem jih samo malo speremo pod toplo vodo, obrišemo do suhega in to je to. Peteršilj in eno celo manjšo glavo česna očistimo in na drobno sesekljamo. Popražimo samo toliko, da česen zadiši. Zatem dodamo kozice in ji pražimo, dokler ne postanejo oranžne.Po približno petih minutah postanejo že lepo oranžne. Dodamo deciliter malvazije in pokuhamo nekje 5 minut, da alkohol izhlapi.
Zatem dodamo paradižnikovo omako oz. passato, sol, poper in čili ter vse skupaj spet kuhamo približno 5 minut, da se sestavine povežejo in čili stegne svoje lovke po omaki.
Jaz imam rada, če so pekoče jedi bolj sladkaste. Zato v omako dodam še kakšno žlico rjavega sladkorja.
V omako dodamo testenine, ki smo jih skuhali v vreli slani vodi in približno 1 dl škrobne vode v kateri so se testenine kuhale. Premešamo in še vroče postrežemo.