Preprosto več za vas
Kraški »šiš čevap«

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Mešano mleto meso Mešano mleto meso1 kg kg
Sol Sol6 g g
Poper Poper6 g g
Paprika Paprika
(tolčene paprike)
6 g g
Šalotka Šalotka2
Šetraj Šetraj
(kraški šetraj)
ščepec ščepec
Kraški zašinek Kraški zašinek150 g g
Ovčji sir Ovčji sir200 g g

Kraški »šiš čevap«

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

10 min
(1)

Priprava

Meso posolimo, dodamo vse suhe začimbe in dobro pregnetemo. Maso pustimo počivati v hladilniku 12 ur.

Na kraškem zašinku prepražimo šalotko in jo vmešamo v odležano meso. Na koncu dodamo nariban ovčji sir in ponovno dobro pregnetemo ter pustimo počivati še 12 ur.

Maso oblikujemo po nabodalu, kot malenkost večji čevapčič - »šiš čevap«.Pečemo ga pri zmerni do visoki temperaturi od 8 do 10 minut.

Poleg se izvrstno prileže lepinja in sveža grška solata.