
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 1 kg kg | |
Sol Sol | 6 g g | |
Poper Poper | 6 g g | |
Paprika
Paprika (tolčene paprike) | 6 g g | |
Šalotka Šalotka | 2 | |
Šetraj
Šetraj (kraški šetraj) | ščepec ščepec | |
Kraški zašinek Kraški zašinek | 150 g g | |
Ovčji sir Ovčji sir | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKraški »šiš čevap«
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Meso posolimo, dodamo vse suhe začimbe in dobro pregnetemo. Maso pustimo počivati v hladilniku 12 ur.
Na kraškem zašinku prepražimo šalotko in jo vmešamo v odležano meso. Na koncu dodamo nariban ovčji sir in ponovno dobro pregnetemo ter pustimo počivati še 12 ur.
Maso oblikujemo po nabodalu, kot malenkost večji čevapčič - »šiš čevap«.Pečemo ga pri zmerni do visoki temperaturi od 8 do 10 minut.
Poleg se izvrstno prileže lepinja in sveža grška solata.