Čebulo drobno sesekljamo in jo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo maslo, 3-4 dl goveje juhe in kumino ter pustimo 3 minute kuhati. Juho precedimo in dodamo narezano meso in polovico cvetače. Pri nizki temperaturi kuhamo pribl. 10 minut. Dodamo kuhan krompir, preostanek juhe, smetano in rožmarin. Pustimo, da zavre in pri nizki temperaturi kuhamo še 20 minut.
Kremna juha iz puranjih prsi in cvetače
Sestavine
4
število porcij
-
- 1 l goveja juha
- 1 čebula
- ščepec mleta kumina
- 270 g puranja prsa
- 2 krompir
- 36 ml smetana za kuhanje
- 36 g maslo
- cvetača
- prepečenec
- rožmarin
- sol
- poper
- olivno olje
Priprava
Na koncu začinimo s soljo in poprom. K juhi ponudimo prepečenec. Juho lahko tudi pretlačimo ter postrežemo hladno z listom bazilike.