Preprosto več za vas
Kremna koruzna juha s korenčkom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Maslo brez laktoze Maslo brez laktoze72 g g
Smetana za kuhanje brez laktoze Smetana za kuhanje brez laktoze100 g g
Koruza Koruza2
Korenje Korenje2
Sol Sol
Poper Poper

po želji

Čili Čili
Bučna semena Bučna semena
Bučno olje Bučno olje

Kremna koruzna juha s korenčkom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Na maslu prepražimo na drobno nariban korenček. Dodamo koruzna zrna, ki smo jih odstranili s storža, solimo, popramo, zalijemo s približno pol litra vode in kuhamo nekje 10 minut, da se korenje in koruza še bolj zmehčata.

Juha naj ne vre preveč, ker z višjo temperaturo izgubimo dragocena hranila.

Juho s paličnim mešalnikom dobro obdelamo. Dodamo smetano. Ko juha zavre, je pripravljena, da jo postrežemo. Ko dodamo smetano, juha ne sme več dolgo vreti, sicer se bo smetana sesirila. To opazimo po belih pikicah, ki plavajo v juhi. S tako juho sicer ni nič narobe, ni pa lepa na oko.

Juho postrežemo s sesekljanimi praženimi bučnimi semeni in nekaj kapljicami bučnega olja.