Na maslu prepražimo na drobno nariban korenček. Dodamo koruzna zrna, ki smo jih odstranili s storža, solimo, popramo, zalijemo s približno pol litra vode in kuhamo nekje 10 minut, da se korenje in koruza še bolj zmehčata.
Kremna koruzna juha s korenčkom
Sestavine
4
število porcij
-
- 72 g maslo brez laktoze
- 100 g smetana za kuhanje brez laktoze
- 2 koruza
- 2 korenje
- sol
- poper
-
po želji
- čili
- bučna semena
- bučno olje
Priprava
Juha naj ne vre preveč, ker z višjo temperaturo izgubimo dragocena hranila.
Juho s paličnim mešalnikom dobro obdelamo. Dodamo smetano. Ko juha zavre, je pripravljena, da jo postrežemo. Ko dodamo smetano, juha ne sme več dolgo vreti, sicer se bo smetana sesirila. To opazimo po belih pikicah, ki plavajo v juhi. S tako juho sicer ni nič narobe, ni pa lepa na oko.
Juho postrežemo s sesekljanimi praženimi bučnimi semeni in nekaj kapljicami bučnega olja.