
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo brez laktoze Maslo brez laktoze | 72 g g | ||
Smetana za kuhanje brez laktoze Smetana za kuhanje brez laktoze | 100 g g | ||
Koruza Koruza | 2 | ||
Korenje Korenje | 2 | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
po želji
Čili Čili | |||
Bučna semena Bučna semena | |||
Bučno olje Bučno olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKremna koruzna juha s korenčkom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na maslu prepražimo na drobno nariban korenček. Dodamo koruzna zrna, ki smo jih odstranili s storža, solimo, popramo, zalijemo s približno pol litra vode in kuhamo nekje 10 minut, da se korenje in koruza še bolj zmehčata.
Juha naj ne vre preveč, ker z višjo temperaturo izgubimo dragocena hranila.
Juho s paličnim mešalnikom dobro obdelamo. Dodamo smetano. Ko juha zavre, je pripravljena, da jo postrežemo. Ko dodamo smetano, juha ne sme več dolgo vreti, sicer se bo smetana sesirila. To opazimo po belih pikicah, ki plavajo v juhi. S tako juho sicer ni nič narobe, ni pa lepa na oko.
Juho postrežemo s sesekljanimi praženimi bučnimi semeni in nekaj kapljicami bučnega olja.