Preprosto več za vas
Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polenta

Polenta Polenta150 g g
Voda Voda550 ml ml
Parmezan Parmezan30 g g
Sol Sol
Olje Olje12 ml ml

omaka

Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik
Česen Česen2
Olive Olive6
Origano Origano1 g g
Maslo Maslo10 g g
Sol Sol3 g g
Poper Poper
Olje Olje12 ml ml

jajčevci

Jajčevec Jajčevec1
Jajca Jajca2
Pšenična moka Pšenična moka60 g g
Drobtine Drobtine54 g g
Origano Origano1 g g
Sol Sol
Poper Poper
Olje Olje

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Jajčevce nareži na centimetrske rezine in jih spaniraj (vrstni red: moka, posoljeno in poporano zžvrkljano jajce, drobtine s primešanim origanom). Jajčevce pokapaj z oljem in jih peči na rešetki v pečici približno 30 minut na 190°c. Vodo za polento posoli in zavri. Dodaj olje in počasi umešaj polento. Mešaj, dokler se ne skuha, nato pa umešaj še nariban parmezan. Na segretem olju najprej zmehčaj sesekljan česen, potem pa dodaj pelate, origano in narezane olive. Posoli, popopraj, dodaj maslo in zavri. Na krožnik serviraj najprej polento, potem ocvrte jajčevce in vse prelij z omako. Okrasi s parmezanom in baziliko in postrezi.

Nasveti:polenta naj bo kremasta - količina vode je odvisna od polente, zato vodo dodajaj postopoma. Lahko je uporabiš tudi več od navedene količine. Poleti namesto pelatov uporabi sveži paradižnik. Jajčevec lahko sicer ocvreš tudi v olju, a je v pečici še boljši - znotraj mehak, navzven pa hrustljav in brez odvečnega olja! Namesto origana lahko uporabiš tudi timijan, baziliko ali rožmarin.