
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
polenta
Polenta Polenta | 150 g g | ||
Voda Voda | 550 ml ml | ||
Parmezan Parmezan | 30 g g | ||
Sol Sol | |||
Olje Olje | 12 ml ml |
omaka
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | |||
Česen Česen | 2 | ||
Olive Olive | 6 | ||
Origano Origano | 1 g g | ||
Maslo Maslo | 10 g g | ||
Sol Sol | 3 g g | ||
Poper Poper | |||
Olje Olje | 12 ml ml |
jajčevci
Jajčevec Jajčevec | 1 | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 60 g g | ||
Drobtine Drobtine | 54 g g | ||
Origano Origano | 1 g g | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Olje Olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Jajčevce nareži na centimetrske rezine in jih spaniraj (vrstni red: moka, posoljeno in poporano zžvrkljano jajce, drobtine s primešanim origanom). Jajčevce pokapaj z oljem in jih peči na rešetki v pečici približno 30 minut na 190°c. Vodo za polento posoli in zavri. Dodaj olje in počasi umešaj polento. Mešaj, dokler se ne skuha, nato pa umešaj še nariban parmezan. Na segretem olju najprej zmehčaj sesekljan česen, potem pa dodaj pelate, origano in narezane olive. Posoli, popopraj, dodaj maslo in zavri. Na krožnik serviraj najprej polento, potem ocvrte jajčevce in vse prelij z omako. Okrasi s parmezanom in baziliko in postrezi.
Nasveti:polenta naj bo kremasta - količina vode je odvisna od polente, zato vodo dodajaj postopoma. Lahko je uporabiš tudi več od navedene količine. Poleti namesto pelatov uporabi sveži paradižnik. Jajčevec lahko sicer ocvreš tudi v olju, a je v pečici še boljši - znotraj mehak, navzven pa hrustljav in brez odvečnega olja! Namesto origana lahko uporabiš tudi timijan, baziliko ali rožmarin.