Preprosto več za vas
Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polenta

Polenta Polenta150 g g
Voda Voda550 ml ml
Parmezan Parmezan30 g g
Sol Sol
Olje Olje12 ml ml

omaka

Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik
Česen Česen2
Olive Olive6
Origano Origano1 g g
Maslo Maslo10 g g
Sol Sol3 g g
Poper Poper
Olje Olje12 ml ml

jajčevci

Jajčevec Jajčevec1
Jajca Jajca2
Pšenična moka Pšenična moka60 g g
Drobtine Drobtine54 g g
Origano Origano1 g g
Sol Sol
Poper Poper
Olje Olje

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Jajčevce nareži na centimetrske rezine in jih spaniraj (vrstni red: moka, posoljeno in poporano zžvrkljano jajce, drobtine s primešanim origanom). Jajčevce pokapaj z oljem in jih peči na rešetki v pečici približno 30 minut na 190°c. Vodo za polento posoli in zavri. Dodaj olje in počasi umešaj polento. Mešaj, dokler se ne skuha, nato pa umešaj še nariban parmezan. Na segretem olju najprej zmehčaj sesekljan česen, potem pa dodaj pelate, origano in narezane olive. Posoli, popopraj, dodaj maslo in zavri. Na krožnik serviraj najprej polento, potem ocvrte jajčevce in vse prelij z omako. Okrasi s parmezanom in baziliko in postrezi.

Nasveti:polenta naj bo kremasta - količina vode je odvisna od polente, zato vodo dodajaj postopoma. Lahko je uporabiš tudi več od navedene količine. Poleti namesto pelatov uporabi sveži paradižnik. Jajčevec lahko sicer ocvreš tudi v olju, a je v pečici še boljši - znotraj mehak, navzven pa hrustljav in brez odvečnega olja! Namesto origana lahko uporabiš tudi timijan, baziliko ali rožmarin.

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci
60 min

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Sestavine

Polenta
150 g
Voda
550 ml
Parmezan
30 g
Pasiran paradižnik
Česen
2
Olive
6
Maslo
10 g
Jajčevec
1
Jajca
2
Pšenična moka
60 g
Drobtine
54 g
Origano
2 g
Sol
3
Poper
Olje
24 ml
Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci
60 min

Step 1

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Jajčevce nareži na centimetrske rezine in jih spaniraj (vrstni red: moka, posoljeno in poporano zžvrkljano jajce, drobtine s primešanim origanom). Jajčevce pokapaj z oljem in jih peči na rešetki v pečici približno 30 minut na 190°c. Vodo za polento posoli in zavri. Dodaj olje in počasi umešaj polento. Mešaj, dokler se ne skuha, nato pa umešaj še nariban parmezan. Na segretem olju najprej zmehčaj sesekljan česen, potem pa dodaj pelate, origano in narezane olive. Posoli, popopraj, dodaj maslo in zavri. Na krožnik serviraj najprej polento, potem ocvrte jajčevce in vse prelij z omako. Okrasi s parmezanom in baziliko in postrezi.

Nasveti:polenta naj bo kremasta - količina vode je odvisna od polente, zato vodo dodajaj postopoma. Lahko je uporabiš tudi več od navedene količine. Poleti namesto pelatov uporabi sveži paradižnik. Jajčevec lahko sicer ocvreš tudi v olju, a je v pečici še boljši - znotraj mehak, navzven pa hrustljav in brez odvečnega olja! Namesto origana lahko uporabiš tudi timijan, baziliko ali rožmarin.

Polenta: 150 g
Voda: 550 ml
Parmezan: 30 g
Pasiran paradižnik
Česen: 2
Olive: 6
Maslo: 10 g
Jajčevec: 1
Jajca: 2
Pšenična moka: 60 g
Drobtine: 54 g
Origano: 2 g
Sol: 3
Poper
Olje: 24 ml
Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Feedback

How did you like cooking with us?

Podobni recepti

Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mariniran piščanec z žajbljem, limono in rožmarinom
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Hrustljave kozice z rezanci kataifi na črnem rižu z bučno kremo
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Goveji hamburger z brusnicami v polnozrnati bombeti z domačo paradižnikovo omako
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančji medaljoni na grahovem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji medaljoni na grahovem pireju
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji mini file in kaneloni z gobami in s skuto na špinačni omaki
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančji mini file v hrustljavi skorjici na pireju iz zelene in hrušk z ananasom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji mini file v hrustljavi skorjici na pireju iz zelene in hrušk z ananasom
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančji prsni fileji s kraško dimljeno panceto in trapistom, pita s kostanjem, jurčki in pistacijami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji prsni fileji s kraško dimljeno panceto in trapistom, pita s kostanjem, jurčki in pistacijami
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančji prsni file z domačimi ravioli

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji prsni file z domačimi ravioli
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančji file v limonino-koromačevi omaki s solato iz zelenih jabolk in korena zelene

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji file v limonino-koromačevi omaki s solato iz zelenih jabolk in korena zelene
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančji file z breskvami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji file z breskvami
60 min
(1)
Ponudba akcija
Piščančji file z gobami na cvetačnem pireju s češnjevo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji file z gobami na cvetačnem pireju s češnjevo omako
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančji zvitki s planinskimi cmoki in spomladansko zelenjavo
2:00 h
(0)
Ponudba akcija
Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Perutničke z rdečo pomarančo na krompirjevem pireju
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja jesenska pita z italijanskim pridihom
1:30 h
(0)