Preprosto več za vas
Kremne rezine s sladkim krompirjem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Listnato testo Listnato testo
(zavoj)
2
Sladka smetana Sladka smetana700 ml ml
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor8 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu
(za posip)

Krema

Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu
(zavoj)
3
Koruzni škrob Koruzni škrob80 g g
Pire iz sladkega krompirja Pire iz sladkega krompirja
(ostanek hrane)
250 g g
Mleko Mleko2 l l
Sladkor Sladkor250 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat8 ml ml

Kremne rezine s sladkim krompirjem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(0)

Priprava

Listnato testo razvaljamo v rahlo večji pravokotnik, kot je naš pekač (38 x 25 cm), in ga spečemo po navodilih proizvajalca. Pečeno testo po potrebi obrežemo in položimo na dno pekača.Drugi del pečenega listnatega testa razrežemo na kocke in prihranimo za končno oblikovanje sladice. V skledo stresemo praške za vaniljev puding, koruzni škrob, pire sladkega krompirja in prilijemo 500 mililitrov mleka. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom do gladke teksture. V preostalo mleko (1,5 litra) dodamo sladkor in ga segrejemo do vretja. Vroče mleko odstavimo in vmešamo mešanico iz pireja, pudinga in škroba. Vrnemo nazaj na ogenj in mešamo toliko časa, da se krema zgosti. Ko je krema kuhana, primešamo še vaniljev ekstrakt, nato jo vlijemo na pripravljeno listnato testo v pekač. Pekač s kremo za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se strdi. Pred serviranjem stepemo 700 ml sladke smetane skupaj z zavojem vaniljevega sladkorja. Stepeno smetano razmažemo po ohlajeni kremi. Po vrhu položimo narezane kvadratke listnatega testa in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Avtorji: otroški vrtec Metlika

Mentorici: Snježana Brdar in Suzana Šajnič