
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mleko Mleko | 250 ml ml | |
Sladkor Sladkor | 40 g g | |
Pšenični škrob Pšenični škrob | 25 g g | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 3 | |
Vanilijev strok Vanilijev strok | 1 | |
Sladka smetana Sladka smetana | 200 ml ml | |
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKremšnita v čokoladni krogli
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Na pari stopite čokolado, jo malo ohladite in namažite po stenah silikonskega modela.
- Po potrebi počakajte, da se malo strdi, in namažite več plasti, tako da bodo stene krogel malo debelejše.
- Postavite v hladilnik in počakajte, da se popolnoma strdi, nato pa polovice previdno vzemite iz modela.
- Strok vanilje razpolovite in iz sredine postrgajte semena.
- Vse skupaj dodajte v mleko in ga zavrite.
- Strok vanilje odstranite.
- V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor in škrob. Med mešanjem vlijte v vroče mleko in kuhajte še približno pet minut, da se zgosti.
- Kremo pokrijte s prozorno folijo za živila in ohladite.
- Eno polovico čokoladne krogle napolnite z vaniljevo kremo, drugo pa s stepeno smetano.
- Z vročim nožem previdno stopite rob ene čokoladne polovice, nato pa polovici stisnite, da se zlepita, in dobite kroglo.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.