Na pari stopite čokolado, jo malo ohladite in namažite po stenah silikonskega modela.
Kremšnita v čokoladni krogli
Sestavine
-
- 250 ml mleko
- 40 g sladkor
- 25 g pšenični škrob
- 3 jajčni rumenjak
- 1 vanilijev strok
- 200 ml sladka smetana
- 150 g mlečna čokolada
Priprava
Po potrebi počakajte, da se malo strdi, in namažite več plasti, tako da bodo stene krogel malo debelejše.
Postavite v hladilnik in počakajte, da se popolnoma strdi, nato pa polovice previdno vzemite iz modela.
Strok vanilje razpolovite in iz sredine postrgajte semena.
Vse skupaj dodajte v mleko in ga zavrite.
Strok vanilje odstranite.
V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor in škrob. Med mešanjem vlijte v vroče mleko in kuhajte še približno pet minut, da se zgosti.
Kremo pokrijte s prozorno folijo za živila in ohladite.
Eno polovico čokoladne krogle napolnite z vaniljevo kremo, drugo pa s stepeno smetano.
Z vročim nožem previdno stopite rob ene čokoladne polovice, nato pa polovici stisnite, da se zlepita, in dobite kroglo.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2018.