Preprosto več za vas
Krepka cvetačna juha

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Cvetača Cvetača1
Krompir Krompir2
Jušna osnova Jušna osnova15 dl dl
Olivno olje Olivno olje
Muškatni orešček Muškatni orešček
Peteršilj Peteršilj
Sol Sol
Poper Poper

Krepka cvetačna juha

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

Prvi korak do cvetačne juhice je čiščenje cvetače. Odstranimo ji liste in jo razcvetkamo. To pomeni, da cvetačo narežemo na približno enako velike kose, ki se bodo enakomerno skuhali. Uporabimo pa tudi stebla in liste cvetače, ki jih zrežemo na manjše kose. Zdaj olupimo še krompir in ga zrežemo na kocke, potem pa cvetačo in krompir v jušni osnovi kuhamo 30 minut. Nekje na polovici kuhanja juho začinimo z muškatnim oreščkom in poprom, solimo pa jo čisto na koncu. Ko je juha kuhana, jo zmiksamo s paličnim mešalnikom, na koncu pa ji dodamo še nasekljan peteršilj.