
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Cvetača Cvetača | 1 | ||
Krompir Krompir | 2 | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 15 dl dl | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Muškatni orešček Muškatni orešček | |||
Peteršilj Peteršilj | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKrepka cvetačna juha
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Prvi korak do cvetačne juhice je čiščenje cvetače. Odstranimo ji liste in jo razcvetkamo. To pomeni, da cvetačo narežemo na približno enako velike kose, ki se bodo enakomerno skuhali. Uporabimo pa tudi stebla in liste cvetače, ki jih zrežemo na manjše kose. Zdaj olupimo še krompir in ga zrežemo na kocke, potem pa cvetačo in krompir v jušni osnovi kuhamo 30 minut. Nekje na polovici kuhanja juho začinimo z muškatnim oreščkom in poprom, solimo pa jo čisto na koncu. Ko je juha kuhana, jo zmiksamo s paličnim mešalnikom, na koncu pa ji dodamo še nasekljan peteršilj.