
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Krompir Krompir | 4 | ||
File lososa File lososa | 150 g g | ||
Skuta Skuta | 80 g g | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 0,5 dl dl | ||
Kisla smetana Kisla smetana | 0,5 dl dl | ||
Avokado Avokado | 1 | ||
Posušeni paradižniki Posušeni paradižniki | |||
Drobnjak Drobnjak | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Limonin sok Limonin sok | |||
Solni cvet Solni cvet | ščepec ščepec |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKrompirjeve skledice z lososovo peno in avokadovo kremo
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kuhan krompir z olupkom, ki nam je ostal od prejšnjega obroka, prerežemo na pol, polovičke izdolbemo čim bližje olupku (sredico lahko uporabimo za pražen krompir) in jih v konvekcijski pečici posušimo. Lahko tudi v ventilacijski pri 160 °C, kar traja približno 10 minut.
Koščkom kuhanega lososovega fileja dodamo skuto, sladko smetano, sol, poper, pokapamo z limonovim sokom in z mešalnikom zmešamo do fine paste. Olupljen avokado narežemo na kocke, dodamo sol, poper, kislo smetano in zmešamo z mešalnikom.
V posušene krompirjeve polovičke najprej nabrizgamo lososovo peno, nanjo kupček avokadove kreme, na vrh pa posujemo nekaj trakcev narezanih vloženih posušenih paradižnikov in drobno sesekljan drobnjak.
JE AVOKADO PRETRD? Če smo kupili trd avokado, mu doma pomagamo dozoreti tako, da ga za nekaj dni damo v papirnato vrečko skupaj z jabolkom ali banano. Ko ga bomo želeli narezati, ga najprej razpolovimo, v koščico zabodemo rezilo in zavrtimo nož, s čimer jo enostavno odstranimo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Fotografija: Barbara Kvas