Preprosto več za vas
Krompirjeve skledice z lososovo peno in avokadovo kremo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Krompir Krompir4
File lososa File lososa150 g g
Skuta Skuta80 g g
Sladka smetana Sladka smetana0,5 dl dl
Kisla smetana Kisla smetana0,5 dl dl
Avokado Avokado1
Posušeni paradižniki Posušeni paradižniki
Drobnjak Drobnjak
Sol Sol
Poper Poper
Limonin sok Limonin sok
Solni cvet Solni cvet ščepec ščepec

Krompirjeve skledice z lososovo peno in avokadovo kremo

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Kuhan krompir z olupkom, ki nam je ostal od prejšnjega obroka, prerežemo na pol, polovičke izdolbemo čim bližje olupku (sredico lahko uporabimo za pražen krompir) in jih v konvekcijski pečici posušimo. Lahko tudi v ventilacijski pri 160 °C, kar traja približno 10 minut.
Koščkom kuhanega lososovega fileja dodamo skuto, sladko smetano, sol, poper, pokapamo z limonovim sokom in z mešalnikom zmešamo do fine paste. Olupljen avokado narežemo na kocke, dodamo sol, poper, kislo smetano in zmešamo z mešalnikom.
V posušene krompirjeve polovičke najprej nabrizgamo lososovo peno, nanjo kupček avokadove kreme, na vrh pa posujemo nekaj trakcev narezanih vloženih posušenih paradižnikov in drobno sesekljan drobnjak.

JE AVOKADO PRETRD? Če smo kupili trd avokado, mu doma pomagamo dozoreti tako, da ga za nekaj dni damo v papirnato vrečko skupaj z jabolkom ali banano. Ko ga bomo želeli narezati, ga najprej razpolovimo, v koščico zabodemo rezilo in zavrtimo nož, s čimer jo enostavno odstranimo.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Fotografija: Barbara Kvas