Priprava
- V večji lonec damo neolupljen krompir in prilijemo vodo da sega 2 cm če krompir. Krompir kuhamo 25-30 minut, oziroma toliko časa da bo še rahlo na “zob”.
- Med kuhanjem krompirja narežemo mocarelo na 1 cm debele rezine, ki jih narežemo na 1 cm debele palčke. Mocarelo prestavimo v cedilo ali pa na papirnato brisačko, da vpije odvečno tekočino. Odcejeno mocarelo zmešamo skupaj z gosto paradižnikovo omako.
- Kuhan krompir odcedimo in počakamo, da je dovolj hladen da ga lahko olupimo. Olupljen krompir z ribežnom naribamo v večjo skledo, dodamo začimbe in moko. Na hitro premešamo.
- Iz krompirjevega testa oblikujemo 20 enako velikih svaljkov (40 g vsak).
- Svaljek na dlani sploščimo, na sredino položimo palčko mocarele, ki jo zapremo v krompir. Postopek ponovimo s preostalo krompirjevo maso.
- V lonec z vročim oljem (160-170 °C) položimo 4-5 kroketov na enkrat in jih cvremo 4 minute. Vmes jih s pomočjo penovke večkrat obrnemo.
- Ocvrte pica krokete iz olja poberemo s penovko in jih odcedimo na papirnati brisači.
- Krompirjeve pica krokete postrežemo takoj. Dober tek!