
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
za testo
Pire krompir Pire krompir | 500 g g | ||
Margarina Margarina | 50 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 200 g g | ||
Jajca Jajca | 1 | ||
Beljak Beljak | |||
Bučna semena Bučna semena |
čemažev nadev
Čemaž Čemaž | |||
Bučno olje Bučno olje |
omaka
Kisla smetana Kisla smetana | 1 dl dl | ||
Gorčica Gorčica | 8 g g | ||
Bučno olje Bučno olje | 8 ml ml |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKrompirjevi štruklji s čemažem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Testo pripravimo iz pire krompirja, ki mu dodamo margarino, ostro moko, bučna semena in jajce. Sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati 5 minut.
Medtem pripravimo nadeva. Čemažev nadev pripravimo iz šopa opranega čemaža. Čemaž narežemo na trakce in sotiramo na bučnem olju. Za paradižnikov nadev paradižnik narežemo na drobne kockice in ga sotiramo na oljčnem olju.
Testo razvaljamo v pravokotno obliko. Namažemo ga z razžvrkljanim beljakom ter nadevoma. Nadevano testo zvijemo. Štrukelj kuhamo v parni pečici na 100 stopinj, 15-20 minut. Če parne pečice nimamo, ga kuhamo nad soparo ali v vodi zavitega v krpo.
Omako pripravimo tako, da kislo smetano zmešamo z žličko gorčice, dodamo 2 žlici bučnega olja, solimo in popramo po okusu.
Namig
Sotiranje
Gre za hitro pečenje ali praženje v ponvi. Sotiramo lahko na drobno narezano meso in drobovino, kuhano ali svežo zelenjavo, ali zelenjavo iz konzerv. Za soritanje zelenjave uporabljamo maslo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili dijaki SŠGT Radenci.
Fotografija: Urška Fartelj