Preprosto več za vas
Krompirjevi štruklji s čemažem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

za testo

Pire krompir Pire krompir500 g g
Margarina Margarina50 g g
Pšenična moka Pšenična moka200 g g
Jajca Jajca1
Beljak Beljak
Bučna semena Bučna semena

čemažev nadev

Čemaž Čemaž
Bučno olje Bučno olje

omaka

Kisla smetana Kisla smetana1 dl dl
Gorčica Gorčica8 g g
Bučno olje Bučno olje8 ml ml

Krompirjevi štruklji s čemažem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

2:00 h
(4)

Priprava

Testo pripravimo iz pire krompirja, ki mu dodamo margarino, ostro moko, bučna semena in jajce. Sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati 5 minut.

Medtem pripravimo nadeva. Čemažev nadev pripravimo iz šopa opranega čemaža. Čemaž narežemo na trakce in sotiramo na bučnem olju. Za paradižnikov nadev paradižnik narežemo na drobne kockice in ga sotiramo na oljčnem olju.

Testo razvaljamo v pravokotno obliko. Namažemo ga z razžvrkljanim beljakom ter nadevoma. Nadevano testo zvijemo. Štrukelj kuhamo v parni pečici na 100 stopinj, 15-20 minut. Če parne pečice nimamo, ga kuhamo nad soparo ali v vodi zavitega v krpo.

Omako pripravimo tako, da kislo smetano zmešamo z žličko gorčice, dodamo 2 žlici bučnega olja, solimo in popramo po okusu.

Namig

Sotiranje

Gre za hitro pečenje ali praženje v ponvi. Sotiramo lahko na drobno narezano meso in drobovino, kuhano ali svežo zelenjavo, ali zelenjavo iz konzerv. Za soritanje zelenjave uporabljamo maslo.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili dijaki SŠGT Radenci.

Fotografija: Urška Fartelj