
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Jajca Jajca | 6 | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 250 ml ml | ||
Mleko Mleko | 250 ml ml | ||
Star kruh Star kruh | 500 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Čebula Čebula | 1 | ||
Goveje mleto meso
Goveje mleto meso (ali mešano ) | 500 g g | ||
Pelati Pelati | 1 kozarec kozarec | ||
Sol Sol | |||
Poper Poper | |||
Kislo zelje Kislo zelje | 600 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKruhov narastek z zeljem in mletim mesom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in namastimo pekač (20 krat 30 centimetrov). V veliki skledi razžvrkljamo jajca. Prilijemo smetano in mleko ter dobro premešamo. Star kruh narežemo na kocke in ga stresemo v skledo k jajcem. Dobro premešamo in pustimo ob strani.
V večji ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo drobno sesekljano čebulo. K čebuli dodamo mleto mešano meso in ga karameliziramo. Dodamo paradižnikovo mezgo ali konzervo pelatov, sol in poper. Dobro premešamo in še malo podušimo.
Kislo zelje operemo do želene kislosti in ga skupaj z mesom primešamo k napojenemu kruhu. Vse skupaj prestavimo v pekač in pečemo 40 do 50 minut.
Avtorji: David Jus, Enej Korošec, Anemari Mohorko, Boštjan Zajšek, Katja Bukšek, Angelina Mislovič, Nina Prašnički in Tjaša Svenšek, OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj
Mentorica: Tina Majerič