
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kokoš Kokoš | 1 | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Korenček Korenček | 2 | ||
Krompir Krompir | 2 | ||
Česen Česen | 2 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 90 g g | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Zelena Zelena | |||
Majaron Majaron | |||
Lovorov list Lovorov list | |||
Olje Olje | 12 ml ml | ||
Cviček Cviček | 4 dl dl |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamKurja obara s cvičkom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kokoš očistite, narežite na manjše kose in začinite s soljo in poprom. Čebulo prerežite na pol in močno popecite v ponvi brez maščobe. Dodajte malo olja ali masla ter popecite še kose kokoši. Čebulo in kokoš vzemite iz ponve in dajte v lonec s hladno vodo. Ko voda zavre, dodajte sesekljan česen, na majhne kocke narezan krompir, zeleno in na kolobarje narezano korenje. Solite po okusu in dodajte lovorov list. Kuhajte še približno 45 minut. Na koncu obaro zgostite z moko, ki ste jo zmešali z vodo. Pustite kuhati še približno 10 minut. Prilijte cviček in še malo pokuhajte. Čisto na koncu dodajte majaron in sesekljan peteršilj.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.