Preprosto več za vas
Kurja obara s cvičkom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Kokoš Kokoš1
Čebula Čebula1
Korenček Korenček2
Krompir Krompir2
Česen Česen2
Pšenična moka Pšenična moka90 g g
Peteršilj Peteršilj
Zelena Zelena
Majaron Majaron
Lovorov list Lovorov list
Olje Olje12 ml ml
Cviček Cviček4 dl dl

Kurja obara s cvičkom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Kokoš očistite, narežite na manjše kose in začinite s soljo in poprom. Čebulo prerežite na pol in močno popecite v ponvi brez maščobe. Dodajte malo olja ali masla ter popecite še kose kokoši. Čebulo in kokoš vzemite iz ponve in dajte v lonec s hladno vodo. Ko voda zavre, dodajte sesekljan česen, na majhne kocke narezan krompir, zeleno in na kolobarje narezano korenje. Solite po okusu in dodajte lovorov list. Kuhajte še približno 45 minut. Na koncu obaro zgostite z moko, ki ste jo zmešali z vodo. Pustite kuhati še približno 10 minut. Prilijte cviček in še malo pokuhajte. Čisto na koncu dodajte majaron in sesekljan peteršilj.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.