Kurja obara s cvičkom

Kurja obara s cvičkom image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

8 število porcij
    • 1   kokoš
    • 1   čebula
    • 2   korenček
    • 2   krompir
    • 2   česen
    • 90   g pšenična moka
    •   peteršilj
    •   zelena
    •   majaron
    •   lovorov list
    • 12   ml olje
    • 4   dl cviček

Priprava

    Kokoš očistite, narežite na manjše kose in začinite s soljo in poprom. Čebulo prerežite na pol in močno popecite v ponvi brez maščobe. Dodajte malo olja ali masla ter popecite še kose kokoši. Čebulo in kokoš vzemite iz ponve in dajte v lonec s hladno vodo. Ko voda zavre, dodajte sesekljan česen, na majhne kocke narezan krompir, zeleno in na kolobarje narezano korenje. Solite po okusu in dodajte lovorov list. Kuhajte še približno 45 minut. Na koncu obaro zgostite z moko, ki ste jo zmešali z vodo. Pustite kuhati še približno 10 minut. Prilijte cviček in še malo pokuhajte. Čisto na koncu dodajte majaron in sesekljan peteršilj.

    Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2014.