Priprava
V skledo mešalnika stresemo moko, sol, sladkor in kardamom. Premešamo. Dodamo kvas, mlačno mleko, semena vanilijevega stroka in rumenjake. Pričnemo mešati pri nizki hitrosti s kljukastim nastavkom. Ko se sestavine povežejo v testo pričnemo postopoma prilivati stopljeno maslo. Testo gnetemo dobrih 6-8 minut pri višji hitrosti. Končno testo mora biti mehko, rahlo lepljivo in gladko. Prestavimo ga v naoljeno skledo in pokrijemo s folijo za živila ali vlažno krpo. Testo pustimo vzhajati 1 uro ali toliko časa, da se njegov volumen podvoji. Med vzhajanjem testa obložimo pladenj (30 x 40 cm) s papirjem za peko. Vzhajano testo položimo na rahlo pomokano delovno površino. Površino testa rahlo pomokamo in ga razvaljamo v večji kvadrat (40 x 40 cm). Kvadrat razdelimo na 4 navpične in vodoravne trakove, ki so široki 10 cm. Ko testo razrežemo moramo dobiti 16 enakih kvadratov V večji skledi skupaj zmešamo skuto, kremni sir, rumenjaka, sladkor, vanilijev sladkor, vanilijev ekstrakt, limonino lupinico in limonin sok. Na sredino vsakega kvadrata položimo zvrhano žlico nadeva (30-35 g). Sedaj povlečemo zgornji levi rob testa proti sredini skupaj s spodnjim desnim robom testa in ju stisnemo skupaj. Postopek ponovimo z desnim zgornjim robom in levim spodnjim robom testa. Nato s prsti sploščimo sredino kvadrata, da se testo dobro prime skupaj. Zavitek položimo na pripravljen pekač. Preostale zavitke odlagamo drug poleg drugega brez tesnega stiskanja, saj bodo še vzhajali. Zavitke pokrijemo s folijo za živila in jih pustimo vzhajati dobre pol ure. Pečico segrejemo na 180 °C z vklopljeno ventilacijo. Vzhajane zavitke premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih postavimo v ogreto pečico. Pečemo jih 20-25 minut, do zlato rjave barve. Zavitke premažemo s stopljeno marelično marmelado in jih postavimo v pečico še za 2 minuti. Pečene zavitke pustimo hladiti 5 minut nato jih posujemo s sladkorjem v prahu. Zavitki se dobro obdržijo v zaprti posodi na hladnem 3-4 dni. Peka 180 °C ventilacija 20-25 min