Kvinojini kupčki

Kvinojini kupčki image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
  • kupčki

    • 4   beljak
    • 70   g kvinoja
    • 1,75   dl voda
    • 70   g akacijev med
    • 130   g kokosova moka
    • 30   g mleti mandlji
  • preliv in posip

    • 100   g mlečna čokolada
    •   neslane pistacije
    •   jagode

Priprava

    Kvinojo speri pod toplo vodo. V kozico nalij vodo, vanjo stresi kvinojo in počakaj, da voda zavre. Zmanjšaj temperaturo in pokrito kvinojo kuhaj prb. 10 minut, nato jo odstavi in pusti, da se skoraj ohladi.

    Beljake treh jajc stepi v čvrsti sneg (rumenjake uporabi za kakšno drugo jed). V večji posodi z električnim mešalnikom dobro premešaj ohlajeno kuhano kvinojo, akacijev med, kokosovo moko in mlete mandlje. Na koncu vmešaj še sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Z zajemalko za sladoled nadevaj kepice po pekaču. Peci 30 minut na 150˙C.

    Čokolado stopi nad vodno soparo (lahko uporabiš tudi mikrovalovno pečico) in jo prelij po toplih kvinojinih kupčkih ter posuj s posipom po želji: jaz sem uporabila liofilizirane jagode in koščke nesoljene pistacije.