
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
kupčki
Beljak Beljak | 4 | |
Kvinoja Kvinoja | 70 g g | |
Voda Voda | 1,75 dl dl | |
Akacijev med Akacijev med | 70 g g | |
Kokosova moka Kokosova moka | 130 g g | |
Mleti mandlji Mleti mandlji | 30 g g |
preliv in posip
Mlečna čokolada Mlečna čokolada | 100 g g | |
Neslane pistacije Neslane pistacije | ||
Jagode Jagode |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKvinojini kupčki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kvinojo speri pod toplo vodo. V kozico nalij vodo, vanjo stresi kvinojo in počakaj, da voda zavre. Zmanjšaj temperaturo in pokrito kvinojo kuhaj prb. 10 minut, nato jo odstavi in pusti, da se skoraj ohladi.
Beljake treh jajc stepi v čvrsti sneg (rumenjake uporabi za kakšno drugo jed). V večji posodi z električnim mešalnikom dobro premešaj ohlajeno kuhano kvinojo, akacijev med, kokosovo moko in mlete mandlje. Na koncu vmešaj še sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Z zajemalko za sladoled nadevaj kepice po pekaču. Peci 30 minut na 150˙C.
Čokolado stopi nad vodno soparo (lahko uporabiš tudi mikrovalovno pečico) in jo prelij po toplih kvinojinih kupčkih ter posuj s posipom po želji: jaz sem uporabila liofilizirane jagode in koščke nesoljene pistacije.