Preprosto več za vas
Kvinojini kupčki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sladki petek z Gudafudo
Sladki petek z Gudafudo
Potopite se v omamne slaščice Ane Lajlar, kreatorke receptov, fotografinje in stilistke sladic, ki ustvarja pod imenom Gudafuda. Ana, ki je zaljubljena v tek, mačke in pistacije (ki jih mimogrede ne manjka niti v njenih receptih), vas bo vsak petek razvajala z idejami za pregrešno dobre sladke stvaritve.

Sestavine

kupčki

Beljak Beljak4
Kvinoja Kvinoja70 g g
Voda Voda1,75 dl dl
Akacijev med Akacijev med70 g g
Kokosova moka Kokosova moka130 g g
Mleti mandlji Mleti mandlji30 g g

preliv in posip

Mlečna čokolada Mlečna čokolada100 g g
Neslane pistacije Neslane pistacije
Jagode Jagode

Kvinojini kupčki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Kvinojo speri pod toplo vodo. V kozico nalij vodo, vanjo stresi kvinojo in počakaj, da voda zavre. Zmanjšaj temperaturo in pokrito kvinojo kuhaj prb. 10 minut, nato jo odstavi in pusti, da se skoraj ohladi.

Beljake treh jajc stepi v čvrsti sneg (rumenjake uporabi za kakšno drugo jed). V večji posodi z električnim mešalnikom dobro premešaj ohlajeno kuhano kvinojo, akacijev med, kokosovo moko in mlete mandlje. Na koncu vmešaj še sneg. Pekač obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Z zajemalko za sladoled nadevaj kepice po pekaču. Peci 30 minut na 150˙C.

Čokolado stopi nad vodno soparo (lahko uporabiš tudi mikrovalovno pečico) in jo prelij po toplih kvinojinih kupčkih ter posuj s posipom po želji: jaz sem uporabila liofilizirane jagode in koščke nesoljene pistacije.