
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 500 g g | |
Krompir Krompir | 250 g g | |
Kvas Kvas | ||
Voda Voda | 3 dl dl | |
Sol Sol | 6 g g | |
Sladkor Sladkor | ščepec ščepec | |
Olje za cvrtje Olje za cvrtje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLangaš
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V posodi z moko naredimo jamico, vlijemo vanjo toplo vodo, nadrobimo kvas, dodamo malo sladkorja in pustimo kakšnih 10 minut, da se naredi kvasec. Kuhan krompir pretlačimo, solimoin ga dodamo moki s kvascem. Testo dobro pregnetemo. Jaz to naredim z mojim kuhinjskim robotom. Testo pustimo kakšnih 15 minut vzhajati. Iz testa oblikujemo 8 kroglic, ki jih položimo na pomokano desko in pustimo par minut vzhajati. Ta čas si pripravimo olje. V posodo nalijemo za kakšna 2,5 prsta olja in ga segrejemo. Kroglice testa s prsti razvlečemo tako, da so robovi debelejši in sredina tanjša. Testo polagamo v vroče olje poševno.
Ko se langaš cvre, mora namreč plavati na olju, oz. se ne sme dotikati dna posode. Če imate možnost izberite posodo z debelim dnom, ki bo poskrbela za enakomerno zapečenost langaša. Langaš ocvremo na hitro z obeh strani. Recimo cca pol minute do minuto na vsaki stani. Ocvrt langaš odložimo najprej na rešetko, da se olje odcedi in šele nato na servieto, ki popivna ostalo olje.