Preprosto več za vas
Langaš

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Pšenična moka Pšenična moka500 g g
Krompir Krompir250 g g
Kvas Kvas
Voda Voda3 dl dl
Sol Sol6 g g
Sladkor Sladkor ščepec ščepec
Olje za cvrtje Olje za cvrtje

Langaš

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(3)

Priprava

V posodi z moko naredimo jamico, vlijemo vanjo toplo vodo, nadrobimo kvas, dodamo malo sladkorja in pustimo kakšnih 10 minut, da se naredi kvasec. Kuhan krompir pretlačimo, solimoin ga dodamo moki s kvascem. Testo dobro pregnetemo. Jaz to naredim z mojim kuhinjskim robotom. Testo pustimo kakšnih 15 minut vzhajati. Iz testa oblikujemo 8 kroglic, ki jih položimo na pomokano desko in pustimo par minut vzhajati. Ta čas si pripravimo olje. V posodo nalijemo za kakšna 2,5 prsta olja in ga segrejemo. Kroglice testa s prsti razvlečemo tako, da so robovi debelejši in sredina tanjša. Testo polagamo v vroče olje poševno.
Ko se langaš cvre, mora namreč plavati na olju, oz. se ne sme dotikati dna posode. Če imate možnost izberite posodo z debelim dnom, ki bo poskrbela za enakomerno zapečenost langaša. Langaš ocvremo na hitro z obeh strani. Recimo cca pol minute do minuto na vsaki stani. Ocvrt langaš odložimo najprej na rešetko, da se olje odcedi in šele nato na servieto, ki popivna ostalo olje.