Preprosto več za vas
Lava tortice

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.

Sestavine

Maslo Maslo110 g g
Temna čokolada Temna čokolada
(60 %)
125 g g
Temna čokolada Temna čokolada
(70 %)
35 g g
Jajca Jajca2
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak2
Sladkor Sladkor65 g g
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat1 žličk žlička
Sol Sol0,5 žličk žlička
Moka Moka20 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu
(za posip)

Lava tortice

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(1)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 220 °C in pripravimo 4 ramekine oziroma modele za soufle (120 ml). Notranjost modelov enakomerno premažemo z maslom in pomokamo. Odvečno moko stresemo ven.
  2. V skledo damo na kocke narezano maslo in nalomljeno temno čokolado. Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
  3. Stopljeno čokolado pustimo ob strani.
  4. V skledo ubijemo jajci, dodamo rumenjaka in sladkor. Stepamo z ročnim mešalnikom 2 minuti, da se masa posvetli in njen volumen podvoji.
  5. K jajčni masi primešamo vanilijev ekstrakt, sol in stopljeno čokolado.
  6. Sedaj dodamo moko in premešamo do gladke in enotne čokoladne mase.
  7. Čokoladno maso enakomerno razporedimo med 4 ramekine (115 g mase v en model)
  8. Lava tortice pečemo 12-13 minut.
  9. Pečene tortice odstranimo iz pečice in jih pustimo hladiti 1-2 minuti.
  10. Nato s konico noža sprostimo robove okoli tortice in jo obrnemo na krožnik.
  11. Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Postrežemo pa skupaj s kepico Gelatelli ali Bon Gelato sladoleda.
  12. Dober tek!