
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sašo Šketa
Pridružite se Saši Šketa in se naučite preprostih trikov, kako zablesteti pri ustvarjanju sladic.
Sestavine
Maslo Maslo | 110 g g | ||
Temna čokolada
Temna čokolada (60 %) | 125 g g | ||
Temna čokolada
Temna čokolada (70 %) | 35 g g | ||
Jajca Jajca | 2 | ||
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 2 | ||
Sladkor Sladkor | 65 g g | ||
Vanilijev ekstrat Vanilijev ekstrat | 1 žličk žlička | ||
Sol Sol | 0,5 žličk žlička | ||
Moka Moka | 20 g g | ||
Sladkor v prahu
Sladkor v prahu (za posip) |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamLava tortice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- Pečico segrejemo na 220 °C in pripravimo 4 ramekine oziroma modele za soufle (120 ml). Notranjost modelov enakomerno premažemo z maslom in pomokamo. Odvečno moko stresemo ven.
- V skledo damo na kocke narezano maslo in nalomljeno temno čokolado. Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici.
- Stopljeno čokolado pustimo ob strani.
- V skledo ubijemo jajci, dodamo rumenjaka in sladkor. Stepamo z ročnim mešalnikom 2 minuti, da se masa posvetli in njen volumen podvoji.
- K jajčni masi primešamo vanilijev ekstrakt, sol in stopljeno čokolado.
- Sedaj dodamo moko in premešamo do gladke in enotne čokoladne mase.
- Čokoladno maso enakomerno razporedimo med 4 ramekine (115 g mase v en model)
- Lava tortice pečemo 12-13 minut.
- Pečene tortice odstranimo iz pečice in jih pustimo hladiti 1-2 minuti.
- Nato s konico noža sprostimo robove okoli tortice in jo obrnemo na krožnik.
- Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Postrežemo pa skupaj s kepico Gelatelli ali Bon Gelato sladoleda.
- Dober tek!