Preprosto več za vas
Lazanja z mletim mesom in bučkami, korenčkova solata s kozjim sirom in praženimi semeni kumine

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

lazanja

Bučke Bučke4
Mešano mleto meso Mešano mleto meso600 g g
Listnato testo Listnato testo275 g g
Šalotka Šalotka1
Česen Česen2
Paradižnik Paradižnik500 g g
Parmezan Parmezan100 g g
Drobtine Drobtine54 g g
Korenje Korenje1
Paprika Paprika1
Mleta paprika Mleta paprika3 g g
Maslo Maslo100 g g
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Poper Poper
Sol Sol

korenčkova solata

Vijolično baby korenje Vijolično baby korenje4
Belo baby korenje Belo baby korenje4
Oranžno baby korenje Oranžno baby korenje4
Korenčkov sok Korenčkov sok3 dl dl
Kumina Kumina12 g g
Kozji sir Kozji sir200 g g
Olivno olje Olivno olje48 ml ml
Vinski kis Vinski kis12 ml ml
Gorčica Gorčica16 g g
Sladki koren Sladki koren2
Solni cvet Solni cvet
Vodna kreša Vodna kreša

Lazanja z mletim mesom in bučkami, korenčkova solata s kozjim sirom in praženimi semeni kumine

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Lazanja

Bučke po dolžini narežemo na rezine. Korenček operemo in grobo naribamo.
Čebulo olupimo, očistimo in sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Paradižnik olupimo, narežemo na kocke in damo na cedilo, da tekočina odteče. Po želji ga spasiramo. Baziliko operemo in natržemo.
V ponvi segrejemo maslo in na njem zarumenimo sesekljano šalotko, dodamo strt česen, premešamo, dodamo mleto meso in dobro popražimo. Primešamo naribano korenje. Solimo, popramo in potresemo s papriko. Dušimo še 5 minut.
Bučkine trakove solimo, premažemo z malo olja in jih postopoma na hitro z obeh strani popečemo na žaru ali v ponvi za žar, da se svetlo obarvajo. Listnato testo raztegnemo in narežemo na 3 dele.
Pečico segrejemo na 200’C. V manjši pekač položimo papir za peko in po njem raztegnemo 1. del testa. Po njem razporedimo praženo mleto meso, po njem razporedimo kocke paradižnika ali prelijemo s pasiranim paradižnikom ter pokrijemo s tretjino bučk. Potresemo z baziliko. Na bučke položimo 2. del testa ter postopek ponovimo z mletim mesom, paradižniki in bučkami. Tretjo plast pokrijemo le z bučkami. Parmezan zmešamo z drobtinami in potresemo po vrhu.
Lazanjo pečemo 30 do 35 minut.

Korenčkova solata

Vodno kopel segrejemo na 85’C.
Baby korenčke operemo in damo glede na barvo v 3 različne vrečke. V vsako prilijemo 1 dl korenčkovega soka in dodamo ščepec solnega cveta. Vrečke vakuumiramo in postavimo v vodno kopel za 2 uri. Ohladimo. Kozji sir natrgamo na manjše kose.
1 dl korenčkovega soka iz vrečke zlijemo v posodo, dodamo gorčico, kis, oljčno olje ter dobro premešamo ali zmiksamo, da dobimo homogeno emulzijo.
Oranžno korenje operemo in po potrebi ostrgamo. Z lupilcem za zelenjavo narežemo na dolge tanke trakove in zavijemo v rolo.
Semena kumine prepražimo v ponvi brez maščobe.

Serviranje

Lazanjo narežemo na 4 dele ter položimo na segret servirni krožnik. Okrasimo z lističi sveže bazilike.
Baby korenčke prepolovimo po dolžini in razporedimo po krožniku. Dodamo kozji sir in rolice oranžnega korenja, potresemo s praženimi
semeni kumine, lističi vodne kreše ali z mikro zelišči ter prelijemo z emulzijo.