
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
lazanja
Bučke Bučke | 4 | |
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 600 g g | |
Listnato testo Listnato testo | 275 g g | |
Šalotka Šalotka | 1 | |
Česen Česen | 2 | |
Paradižnik Paradižnik | 500 g g | |
Parmezan Parmezan | 100 g g | |
Drobtine Drobtine | 54 g g | |
Korenje Korenje | 1 | |
Paprika Paprika | 1 | |
Mleta paprika Mleta paprika | 3 g g | |
Maslo Maslo | 100 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | |
Poper Poper | ||
Sol Sol |
korenčkova solata
Vijolično baby korenje Vijolično baby korenje | 4 | |
Belo baby korenje Belo baby korenje | 4 | |
Oranžno baby korenje Oranžno baby korenje | 4 | |
Korenčkov sok Korenčkov sok | 3 dl dl | |
Kumina Kumina | 12 g g | |
Kozji sir Kozji sir | 200 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 48 ml ml | |
Vinski kis Vinski kis | 12 ml ml | |
Gorčica Gorčica | 16 g g | |
Sladki koren Sladki koren | 2 | |
Solni cvet Solni cvet | ||
Vodna kreša Vodna kreša |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLazanja z mletim mesom in bučkami, korenčkova solata s kozjim sirom in praženimi semeni kumine
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Lazanja
Bučke po dolžini narežemo na rezine. Korenček operemo in grobo naribamo.
Čebulo olupimo, očistimo in sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Paradižnik olupimo, narežemo na kocke in damo na cedilo, da tekočina odteče. Po želji ga spasiramo. Baziliko operemo in natržemo.
V ponvi segrejemo maslo in na njem zarumenimo sesekljano šalotko, dodamo strt česen, premešamo, dodamo mleto meso in dobro popražimo. Primešamo naribano korenje. Solimo, popramo in potresemo s papriko. Dušimo še 5 minut.
Bučkine trakove solimo, premažemo z malo olja in jih postopoma na hitro z obeh strani popečemo na žaru ali v ponvi za žar, da se svetlo obarvajo. Listnato testo raztegnemo in narežemo na 3 dele.
Pečico segrejemo na 200’C. V manjši pekač položimo papir za peko in po njem raztegnemo 1. del testa. Po njem razporedimo praženo mleto meso, po njem razporedimo kocke paradižnika ali prelijemo s pasiranim paradižnikom ter pokrijemo s tretjino bučk. Potresemo z baziliko. Na bučke položimo 2. del testa ter postopek ponovimo z mletim mesom, paradižniki in bučkami. Tretjo plast pokrijemo le z bučkami. Parmezan zmešamo z drobtinami in potresemo po vrhu.
Lazanjo pečemo 30 do 35 minut.
Korenčkova solata
Vodno kopel segrejemo na 85’C.
Baby korenčke operemo in damo glede na barvo v 3 različne vrečke. V vsako prilijemo 1 dl korenčkovega soka in dodamo ščepec solnega cveta. Vrečke vakuumiramo in postavimo v vodno kopel za 2 uri. Ohladimo. Kozji sir natrgamo na manjše kose.
1 dl korenčkovega soka iz vrečke zlijemo v posodo, dodamo gorčico, kis, oljčno olje ter dobro premešamo ali zmiksamo, da dobimo homogeno emulzijo.
Oranžno korenje operemo in po potrebi ostrgamo. Z lupilcem za zelenjavo narežemo na dolge tanke trakove in zavijemo v rolo.
Semena kumine prepražimo v ponvi brez maščobe.
Serviranje
Lazanjo narežemo na 4 dele ter položimo na segret servirni krožnik. Okrasimo z lističi sveže bazilike.
Baby korenčke prepolovimo po dolžini in razporedimo po krožniku. Dodamo kozji sir in rolice oranžnega korenja, potresemo s praženimi
semeni kumine, lističi vodne kreše ali z mikro zelišči ter prelijemo z emulzijo.