SOLATA COLESLAW
Pripravimo preliv za solato. V posodo od blenderja damo jajce, olje, kis, česen v prahu, dijonsko gorčico in grški jogurt. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo v gladek preliv. Zelje zelo drobno narežemo. Korenje olupimo in ga tudi zelo drobno narežemo. Damo v skledo in prelijemo s pripravljenim prelivom. Dodamo še sesekljan peteršilj za svežino in malo sveže mletega popra. Premešamo in hranimo v hladilniku do uporabe.
Lepljive perutničke z zeljno coleslaw solato
Sestavine
-
Solata
- 1 kos jajce
- 100 ml repično olje
- 3 žlice beli vinski kis
- 0,5 žličk česen v prahu
- 1 žlička gorčica
- 80 g grški jogurt
- 0,5 žličk sol
- 0,2 žličk mleti črni poper
- 300 g korenje
- 800 g mlado zelje
- 2 žlice sesekljani peteršilj
-
Perutničke
- 1 kg piščančje perutničke
- 1 žlica olje
- 0,5 žlice mleti črni poper
- 1 žlička sol
- 0,5 žličk česen v prahu
- 1 žlica sojina omaka
- 1 žlička pecilni prašek
- 100 g maslo
- 200 ml pekoča omaka
- 0,5 žličk česen v prahu
- 1 žlička sojina omaka
- 0,2 žličk kajenski poper
Priprava
PERUTNIČKE SPEČEMO
Rešetko damo na sredino pečice in jo segrejemo na 210 stopinj (ventilatorsko) alu uporabimo cvrtnik na vroč zrak, ki ga prav tako segrejemo na 210 stopinj. Perutničke stresemo v skledo. Dodamo olje, poper, sol in česen v prahu. Premešamo, nato dodamo še sojino omako, pecilni prašek. Dobro premešamo in v eni plasti razporedimo po večjem pekaču obloženem s papirjem za peko. Postavimo v pečico, kjer pečemo 25 - 30 minut pri 210 stopinjah (ventilatorsko), ali v cvrtniku na vroči zrak.OMAKA ZA PERUTNIČKE
Za omako v ponvi na zmernem ognju stopimo maslo. Dodamo omako s čilijem, česen v prahu, sojino omako in kajenski poper. Ko mešanica rahlo zavre, jo pri zmernem ognju kuhamo 5 minut, da se omaka zgosti. Pečene perutničke stresemo v skledo in jih prelijemo z omako. Dobro premešamo in postrežemo s pripravljeno zeljno solato.