
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
polnjeni lignji
Lignji Lignji | 500 g g | |
Ješprenj Ješprenj | 300 g g | |
Star kruh Star kruh | 60 g g | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Poper Poper | ||
Solni cvet Solni cvet | ||
Jajca Jajca | 1 | |
Belo vino Belo vino | 1 dl dl | |
Jušna osnova Jušna osnova | 1 dl dl | |
Paradižnik Paradižnik | 4 | |
Inčun Inčun | 4 | |
Trdi sir Trdi sir | 40 g g | |
Česen Česen | 1 | |
Olivno olje Olivno olje |
priloga
Ješprenj Ješprenj | 300 g g | |
Maslo Maslo | 100 g g | |
Sol Sol | ||
Mleko Mleko | ||
Trdi sir Trdi sir | 10 g g | |
Bazilika Bazilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLignji, polnjeni z inčuni in sirom, na ješprenju s paradižnikovo omako
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Polnjeni lignji
Lignje operemo pod hladno tekočo vodo in osušimo. Inčune odcedimo in sesekljamo. Trdisir nastrgamo (1 žličko prihranimo).
Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Lovke sesekljamo in popražimo v ponvi na vroči maščobi skupaj s strtim česnom in sesekljanim peteršiljem. Dodamo sesekljane inčune, prilijemo vino in pokrito dušimo 3 do 5 minut. Kruh narežemo na kocke in namočimo v jušni ali ribji osnovi. Odtisnemo in vmešamo v ponev ter odstavimo in ohladimo.
Ohlajeni masi dodamo stepeno jajce, nastrgan sir, solni cvet in poper. Dobro premešamo in z nadevom napolnimo lignje. Zapremo z zobotrebci.
Paradižnik operemo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje. Dodamo paradižnik in natrgano baziliko. Dušimo nekaj minut, nato dodamo polnjene lignje, začinimo s solnim cvetom in poprom in pokrito dušimo 10 do 12 minut, nato lignje obrnemo in dušimo še 5 minut.
Priloga
Ješprenj čez noč namočimo v vodi. Namočena zrna odcedimo in prilijemo svežo vodo. Solimo, dodamo maslo in kuhamo toliko časa, da voda izpari. Prilijemo mleko in ješprenj skuhamo do mehkega. Dodamo še košček masla in premešamo.
Serviranje
Na segret globok krožnik damo zajemalko ješprenja, nanj položimo polnjene lignje vse skupaj prelijemo s paradižnikovo omako. Potresemo z nekaj nastrganega sira in okrasimo s svežo baziliko.