Preprosto več za vas
Lignji, polnjeni z inčuni in sirom, na ješprenju s paradižnikovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polnjeni lignji

Lignji Lignji500 g g
Ješprenj Ješprenj300 g g
Star kruh Star kruh60 g g
Peteršilj Peteršilj
Poper Poper
Solni cvet Solni cvet
Jajca Jajca1
Belo vino Belo vino1 dl dl
Jušna osnova Jušna osnova1 dl dl
Paradižnik Paradižnik4
Inčun Inčun4
Trdi sir Trdi sir40 g g
Česen Česen1
Olivno olje Olivno olje

priloga

Ješprenj Ješprenj300 g g
Maslo Maslo100 g g
Sol Sol
Mleko Mleko
Trdi sir Trdi sir10 g g
Bazilika Bazilika

Lignji, polnjeni z inčuni in sirom, na ješprenju s paradižnikovo omako

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Polnjeni lignji

Lignje operemo pod hladno tekočo vodo in osušimo. Inčune odcedimo in sesekljamo. Trdisir nastrgamo (1 žličko prihranimo).
Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Lovke sesekljamo in popražimo v ponvi na vroči maščobi skupaj s strtim česnom in sesekljanim peteršiljem. Dodamo sesekljane inčune, prilijemo vino in pokrito dušimo 3 do 5 minut. Kruh narežemo na kocke in namočimo v jušni ali ribji osnovi. Odtisnemo in vmešamo v ponev ter odstavimo in ohladimo.
Ohlajeni masi dodamo stepeno jajce, nastrgan sir, solni cvet in poper. Dobro premešamo in z nadevom napolnimo lignje. Zapremo z zobotrebci.
Paradižnik operemo, olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje. Dodamo paradižnik in natrgano baziliko. Dušimo nekaj minut, nato dodamo polnjene lignje, začinimo s solnim cvetom in poprom in pokrito dušimo 10 do 12 minut, nato lignje obrnemo in dušimo še 5 minut.

Priloga

Ješprenj čez noč namočimo v vodi. Namočena zrna odcedimo in prilijemo svežo vodo. Solimo, dodamo maslo in kuhamo toliko časa, da voda izpari. Prilijemo mleko in ješprenj skuhamo do mehkega. Dodamo še košček masla in premešamo.

Serviranje

Na segret globok krožnik damo zajemalko ješprenja, nanj položimo polnjene lignje vse skupaj prelijemo s paradižnikovo omako. Potresemo z nekaj nastrganega sira in okrasimo s svežo baziliko.