Preprosto več za vas
Limona s sivko in medom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sladka smetana Sladka smetana360 g g
Mleko Mleko240 g g
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak4
Rjavi sladkor Rjavi sladkor120 g g
Limonina lupina Limonina lupina2
Med Med120 ml ml
Cvetovi sivke Cvetovi sivke16 g g
Limonin sok Limonin sok120 g g

Limona s sivko in medom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

  1. V ognjevarni posodi zmešajte med, mleko, sladko smetano, limonino lupino in sivko. Postavite na štedilnik in zavrite.
  2. Ločite rumenjake od beljakov in jih z metlico dobro zmešajte s sladkorjem, tako da zmes malo naraste.
  3. Takoj ko sestavine na štedilniku zavrejo, jih odstavite in zlijte v jajčno mešanico. Dobro mešajte z metlico.
  4. Vse skupaj spet postavite na štedilnik in nenehno mešajte. Zmes se mora segreti do okoli 180 stopinj Celzija.
  5. Odstavite in precedite skozi cedilo, če želite imeti čist sladoled brez sivkinih cvetov in limonine lupine. Če vas to ne moti, ga ni treba precejati.
  6. Dodajte limonov sok.
  7. Dobro ohladite. Najbolje je vse skupaj postaviti za nekaj ur v hladilnik, da bo masa res hladna.
  8. Nato prelijete v strojček za izdelovanje sladoleda. Ko je postopek končan, je najbolje, da sladoled čez noč pustite v hladilniku. Preden ga postrežete, ga nekaj minut pustite na sobni temperaturi.

Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.