
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Sladka smetana Sladka smetana | 360 g g | |
Mleko Mleko | 240 g g | |
Jajčni rumenjak Jajčni rumenjak | 4 | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 120 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 2 | |
Med Med | 120 ml ml | |
Cvetovi sivke Cvetovi sivke | 16 g g | |
Limonin sok Limonin sok | 120 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLimona s sivko in medom
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
- V ognjevarni posodi zmešajte med, mleko, sladko smetano, limonino lupino in sivko. Postavite na štedilnik in zavrite.
- Ločite rumenjake od beljakov in jih z metlico dobro zmešajte s sladkorjem, tako da zmes malo naraste.
- Takoj ko sestavine na štedilniku zavrejo, jih odstavite in zlijte v jajčno mešanico. Dobro mešajte z metlico.
- Vse skupaj spet postavite na štedilnik in nenehno mešajte. Zmes se mora segreti do okoli 180 stopinj Celzija.
- Odstavite in precedite skozi cedilo, če želite imeti čist sladoled brez sivkinih cvetov in limonine lupine. Če vas to ne moti, ga ni treba precejati.
- Dodajte limonov sok.
- Dobro ohladite. Najbolje je vse skupaj postaviti za nekaj ur v hladilnik, da bo masa res hladna.
- Nato prelijete v strojček za izdelovanje sladoleda. Ko je postopek končan, je najbolje, da sladoled čez noč pustite v hladilniku. Preden ga postrežete, ga nekaj minut pustite na sobni temperaturi.
Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.