Limona s sivko in medom

Limona s sivko in medom image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
    • 360   g sladka smetana
    • 240   g mleko
    • 4   jajčni rumenjak
    • 120   g rjavi sladkor
    • 2   limonina lupina
    • 120   ml med
    • 16   g cvetovi sivke
    • 120   g limonin sok

Priprava

  1. V ognjevarni posodi zmešajte med, mleko, sladko smetano, limonino lupino in sivko. Postavite na štedilnik in zavrite.

  2. Ločite rumenjake od beljakov in jih z metlico dobro zmešajte s sladkorjem, tako da zmes malo naraste.

  3. Takoj ko sestavine na štedilniku zavrejo, jih odstavite in zlijte v jajčno mešanico. Dobro mešajte z metlico.

  4. Vse skupaj spet postavite na štedilnik in nenehno mešajte. Zmes se mora segreti do okoli 180 stopinj Celzija.

  5. Odstavite in precedite skozi cedilo, če želite imeti čist sladoled brez sivkinih cvetov in limonine lupine. Če vas to ne moti, ga ni treba precejati.

  6. Dodajte limonov sok.

  7. Dobro ohladite. Najbolje je vse skupaj postaviti za nekaj ur v hladilnik, da bo masa res hladna.

  8. Nato prelijete v strojček za izdelovanje sladoleda. Ko je postopek končan, je najbolje, da sladoled čez noč pustite v hladilniku. Preden ga postrežete, ga nekaj minut pustite na sobni temperaturi.

  9. Recept je bil objavljen v reviji Preprosto 2016.