Losos s koromačem

Losos s koromačem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število porcij
    •   lososov file
    •   olivno olje
    •   groba sol
    •   poper
  • sestavine za solato

    •   koromač
    •   olive polnjene s papriko
    •   mlada čebula
    •   olivno olje
    •   limonina lupina

Priprava

    Koromaču odrežemo debela zelena stebla. Gomolj prerežemo na pol po dolžini. V majhnem loncu zavremo vodo in jo rahlo solimo. Koromač blanširamo in ga takoj zatem potopimo v ledeno kopel. Koromač potegnemo iz vode, odstranimo korenski konec in gomolj narežemo na tanke trakove.

    Sestavine za solato zmešamo v veliki skledi in dobro pomešamo. Solato umaknemo, da se razvijajo okusi, medtem spečemo lososa.

    Pripravimo žar za visoko direktno vročino.

    Lososove kotlete premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom.

    Lososa spečemo na rešetki in ko je pečen, damo na krožnik in obložimo s solato.