Koromaču odrežemo debela zelena stebla. Gomolj prerežemo na pol po dolžini. V majhnem loncu zavremo vodo in jo rahlo solimo. Koromač blanširamo in ga takoj zatem potopimo v ledeno kopel. Koromač potegnemo iz vode, odstranimo korenski konec in gomolj narežemo na tanke trakove.
Losos s koromačem
Sestavine
1
število porcij
-
- lososov file
- olivno olje
- groba sol
- poper
-
sestavine za solato
- koromač
- olive polnjene s papriko
- mlada čebula
- olivno olje
- limonina lupina
Priprava
Sestavine za solato zmešamo v veliki skledi in dobro pomešamo. Solato umaknemo, da se razvijajo okusi, medtem spečemo lososa.
Pripravimo žar za visoko direktno vročino.
Lososove kotlete premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom.
Lososa spečemo na rešetki in ko je pečen, damo na krožnik in obložimo s solato.