Preprosto več za vas
Losos s koromačem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Lososov file Lososov file
Olivno olje Olivno olje
Groba sol Groba sol
Poper Poper

sestavine za solato

Koromač Koromač
Olive Olive
(polnjene s papriko)
Mlada čebula Mlada čebula
Olivno olje Olivno olje
Limonina lupina Limonina lupina

Losos s koromačem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(5)

Priprava

Koromaču odrežemo debela zelena stebla. Gomolj prerežemo na pol po dolžini. V majhnem loncu zavremo vodo in jo rahlo solimo. Koromač blanširamo in ga takoj zatem potopimo v ledeno kopel. Koromač potegnemo iz vode, odstranimo korenski konec in gomolj narežemo na tanke trakove.

Sestavine za solato zmešamo v veliki skledi in dobro pomešamo. Solato umaknemo, da se razvijajo okusi, medtem spečemo lososa.

Pripravimo žar za visoko direktno vročino.

Lososove kotlete premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom.

Lososa spečemo na rešetki in ko je pečen, damo na krožnik in obložimo s solato.

 

Losos s koromačem