
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Lososov file Lososov file | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Groba sol Groba sol | ||
Poper Poper |
sestavine za solato
Koromač Koromač | ||
Olive
Olive (polnjene s papriko) | ||
Mlada čebula Mlada čebula | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Limonina lupina Limonina lupina |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLosos s koromačem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Koromaču odrežemo debela zelena stebla. Gomolj prerežemo na pol po dolžini. V majhnem loncu zavremo vodo in jo rahlo solimo. Koromač blanširamo in ga takoj zatem potopimo v ledeno kopel. Koromač potegnemo iz vode, odstranimo korenski konec in gomolj narežemo na tanke trakove.
Sestavine za solato zmešamo v veliki skledi in dobro pomešamo. Solato umaknemo, da se razvijajo okusi, medtem spečemo lososa.
Pripravimo žar za visoko direktno vročino.
Lososove kotlete premažemo z oljem in začinimo s soljo in poprom.
Lososa spečemo na rešetki in ko je pečen, damo na krožnik in obložimo s solato.
