Losos s pestom in praženo zelenjavo

Sašo Šketa
Sašo Šketa
Losos s pestom in praženo zelenjavo
TežavnostLahko
Priprava30 min
Kuhanje10 min

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in nežno namastimo pladenj ali pekač za v pečico.

  2. Losove fileje dobro osušimo s papirnato brisačko nato jih začinimo s soljo in poprom.

  3. V manjši skodelici skupaj zmešamo 60 g panko drobtin, limetino lupinico, ščepec soli in popra. Dodamo še svež pesto bazilike in dobro premešamo.

  4. V pekač položimo lososove fileje obrnjene s kožo navzdol in po površini enakomerno razmažemo drobtinast pesto. Čez potresemo še preostalih 10 g drobtin.

  5. Losos pečemo 10-15 minut pri 200 °C, na sredini in brez ventilacije.

  6. Med peko lososa segrejemo večjo ponev skupaj z žlico olja in dodamo mešano zelenjavo s krompirjem. Zelenjavo pražimo 8-10 minut na zmernem ognju.

  7. Pečen losos s pestom postrežemo z zelenjavno prilogo.