Preprosto več za vas
Losos v listnatem testu

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

sestavine za lososa

File lososa File lososa2
Mlada špinača Mlada špinača200 g g
Mascarpone Mascarpone200 g g
Limona Limona1
Česen Česen3 stroki strok
Listnato testo Listnato testo2
Jajca Jajca1
Sladka smetana Sladka smetana24 ml ml
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper
Sezam Sezam

sestavine za preliv

Sladka smetana Sladka smetana100 ml ml
Limonin sok Limonin sok
Jogurt Jogurt1
Koper Koper17 g g
Sol Sol
Poper Poper

Losos v listnatem testu

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

45 min
(124)

Priprava

Na olivnem olju popražimo česen (samo par sekund, dokler ne zadiši), zatem mu takoj dodamo mlado špinačo in sol. Vse skupaj na srednjem ognju, kakšno minuto pražimo, mešamo, dokler špinača ne ovene. V kolikor je špinača bila mokra in je spustila veliko vode, odcedimo. Špinačo prestavimo v krožnik, da se hitreje ohladi, zatem pa vmešamo maskarpone sir in poper.

Lososu z ostrim in tankim nožem odstranimo kožo ter file pregledamo, če morebiti vsebuje kosti. Te s pinceto odstranimo. Če imamo velik file, ga prerežemo na pol, drugače uporabimo dva manjša fileja.

Listnato testo razvijemo in premažemo z jajcem, ki smo ga raztepli s sladko smetano. Na sredino testa položimo file lososa, malo solimo, ga obložimo s kremno špinačo in prekrijemo z drugim filejem lososa. Solimo.

Lososa tesno zavijemo v listnato testo. Ker je to kupljeno listanto testo precej tanko, uporabimo dva lista testa in zavijemo tako, da je losos popolnoma zavit.

Listnato testo po vrhu malce zarežemo, naredimo vzorec, premažemo z jajcem, ki smo ga raztepli s smetano, posipamo z grobo soljo in s sezamom.

Pečemo približno 20-25 minut na 220 stopinj Celzija v že ogreti pečici. Peka je odvisna od pečice in debeline lososa.

Za omako: Koprc na drobno narežamo in ga skupaj z ostalimi sestavinami zmešamo v omako.