
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
sestavine za lososa
File lososa File lososa | 2 | |
Mlada špinača Mlada špinača | 200 g g | |
Mascarpone Mascarpone | 200 g g | |
Limona Limona | 1 | |
Česen Česen | 3 stroki strok | |
Listnato testo Listnato testo | 2 | |
Jajca Jajca | 1 | |
Sladka smetana Sladka smetana | 24 ml ml | |
Olivno olje Olivno olje | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Sezam Sezam |
sestavine za preliv
Sladka smetana Sladka smetana | 100 ml ml | |
Limonin sok Limonin sok | ||
Jogurt Jogurt | 1 | |
Koper Koper | 17 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLosos v listnatem testu
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Na olivnem olju popražimo česen (samo par sekund, dokler ne zadiši), zatem mu takoj dodamo mlado špinačo in sol. Vse skupaj na srednjem ognju, kakšno minuto pražimo, mešamo, dokler špinača ne ovene. V kolikor je špinača bila mokra in je spustila veliko vode, odcedimo. Špinačo prestavimo v krožnik, da se hitreje ohladi, zatem pa vmešamo maskarpone sir in poper.
Lososu z ostrim in tankim nožem odstranimo kožo ter file pregledamo, če morebiti vsebuje kosti. Te s pinceto odstranimo. Če imamo velik file, ga prerežemo na pol, drugače uporabimo dva manjša fileja.
Listnato testo razvijemo in premažemo z jajcem, ki smo ga raztepli s sladko smetano. Na sredino testa položimo file lososa, malo solimo, ga obložimo s kremno špinačo in prekrijemo z drugim filejem lososa. Solimo.
Lososa tesno zavijemo v listnato testo. Ker je to kupljeno listanto testo precej tanko, uporabimo dva lista testa in zavijemo tako, da je losos popolnoma zavit.
Listnato testo po vrhu malce zarežemo, naredimo vzorec, premažemo z jajcem, ki smo ga raztepli s smetano, posipamo z grobo soljo in s sezamom.
Pečemo približno 20-25 minut na 220 stopinj Celzija v že ogreti pečici. Peka je odvisna od pečice in debeline lososa.
Za omako: Koprc na drobno narežamo in ga skupaj z ostalimi sestavinami zmešamo v omako.