Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Listnato testo narežemo na kvadrate in ga položimo v pekač za mafine. S prsti oblikujemo posodice. V večjo posodo zlijemo smetano za kuhanje, skuto in nariban sir. Solimo in popramo ter dobro zmešamo. Z mešanico nadevamo posodice iz listnatega testa. Na nadevane posodice položimo koščke lososa. Na vrh dodamo še natrgano mocarelo in olivo. Pečemo 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da se »mafini« zlato rjavo zapečejo. Ko so pečeni, jih pokapamo z olivnim oljem in postrežemo.
Lososovi mafini z olivnim oljem
Sestavine
1
število pekačev
-
- listnato testo
- smetana za kuhanje
- 120 g skuta
- 1 kos pečen losos
- 4 olive
- 50 g nariban sir
- mozzarella
- sol
- ščepec poper
- olivno olje
Priprava
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Tržišče.
Fotografija: Barbara Kvas