
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Listnato testo Listnato testo | |||
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | |||
Skuta Skuta | 120 g g | ||
Pečen losos Pečen losos | 1 kosov kos | ||
Olive Olive | 4 | ||
Nariban sir Nariban sir | 50 g g | ||
Mozzarella Mozzarella | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper | ščepec ščepec | ||
Olivno olje Olivno olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamLososovi mafini z olivnim oljem
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Listnato testo narežemo na kvadrate in ga položimo v pekač za mafine. S prsti oblikujemo posodice. V večjo posodo zlijemo smetano za kuhanje, skuto in nariban sir. Solimo in popramo ter dobro zmešamo. Z mešanico nadevamo posodice iz listnatega testa. Na nadevane posodice položimo koščke lososa. Na vrh dodamo še natrgano mocarelo in olivo. Pečemo 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da se »mafini« zlato rjavo zapečejo. Ko so pečeni, jih pokapamo z olivnim oljem in postrežemo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci OŠ Tržišče.
Fotografija: Barbara Kvas