Preprosto več za vas
Lososovi mafini z olivnim oljem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Listnato testo Listnato testo
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje
Skuta Skuta120 g g
Pečen losos Pečen losos1 kosov kos
Olive Olive4
Nariban sir Nariban sir50 g g
Mozzarella Mozzarella
Sol Sol
Poper Poper ščepec ščepec
Olivno olje Olivno olje

Lososovi mafini z olivnim oljem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Listnato testo narežemo na kvadrate in ga položimo v pekač za mafine. S prsti oblikujemo posodice. V večjo posodo zlijemo smetano za kuhanje, skuto in nariban sir. Solimo in popramo ter dobro zmešamo. Z mešanico nadevamo posodice iz listnatega testa. Na nadevane posodice položimo koščke lososa. Na vrh dodamo še natrgano mocarelo in olivo. Pečemo 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da se »mafini« zlato rjavo zapečejo. Ko so pečeni, jih pokapamo z olivnim oljem in postrežemo.

V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/

Recept so pripravili otroci OŠ Tržišče.

Fotografija: Barbara Kvas