Makaroni z rdečo peso

Makaroni z rdečo peso image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 lonec 250 ml
    • 300   g testenine kuhane
    • 150   g čičerika
    • 200   g rdeča pesa kuhana
    •   peteršilj šop
    •   mandljevi lističi po okusu
  • Polivka

    • 1   žlička olje
    • 1   strok česen
    • 2   žlice tahini ali sezamova pasta
    • 2   žlice agavin sirup
    • 1   žlica limonin sok
    • 3   žlice voda
    •   sol
    •   poper

Priprava

    Na žlički olja prepražimo sesekljan česen in ga stresemo v skledo skupaj s tahinijem, agavinim sirupom, limonovim sokom, vodo, soljo in poprom. Dobro premešamo, da dobimo gosto in tekočo polivko. Če je pregosta, dodamo še nekaj limonovega soka ali vode.

    V večjo skledo damo na kocke narezano kuhano peso, čičerko in testenine. Prelijemo s polivko in dobro premešamo. Solato posujemo s svežim peteršiljem in mandljevimi lističi.

    Avtorji: učenci in učenke prve triade, OŠ Zadobrova

    Mentorici: Pika Macuh in Petra Mallion