Na žlički olja prepražimo sesekljan česen in ga stresemo v skledo skupaj s tahinijem, agavinim sirupom, limonovim sokom, vodo, soljo in poprom. Dobro premešamo, da dobimo gosto in tekočo polivko. Če je pregosta, dodamo še nekaj limonovega soka ali vode.
Makaroni z rdečo peso
Sestavine
1
lonec 250 ml
-
- 300 g testenine kuhane
- 150 g čičerika
- 200 g rdeča pesa kuhana
- peteršilj šop
- mandljevi lističi po okusu
-
Polivka
- 1 žlička olje
- 1 strok česen
- 2 žlice tahini ali sezamova pasta
- 2 žlice agavin sirup
- 1 žlica limonin sok
- 3 žlice voda
- sol
- poper
Priprava
V večjo skledo damo na kocke narezano kuhano peso, čičerko in testenine. Prelijemo s polivko in dobro premešamo. Solato posujemo s svežim peteršiljem in mandljevimi lističi.
Avtorji: učenci in učenke prve triade, OŠ Zadobrova
Mentorici: Pika Macuh in Petra Mallion