
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Stare žemlje Stare žemlje | 4 | ||
Mleko Mleko | 7,5 dl dl | ||
Med Med | 110 g g | ||
Maslo Maslo | 20 g g | ||
Makova semena Makova semena | 50 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 | ||
Sladkor Sladkor | |||
Vanilijev puding v prahu Vanilijev puding v prahu | 1 |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMakoš guba
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Suhe žemlje ali kruh narežemo na koščke in damo v skledo. Zmešamo 0,5 l mleka, košček masla in 2 žlici medu ter vse skupaj počasi segrevamo, da se sestavine stopijo. Segreto zmes prelijemo po narezanem kruhu in rahlo pomešamo, da se koščki prepojijo z mlekom. Pekač namažemo z maslom in vanj stresemo z mlekom prepojen kruh. Po vrhu ga potresemo z makom, ki smo ga predhodno sladkali po okusu. Pečemo pri 160 °C približno 20 minut. Vmes pripravimo še vanilijevo omako. Iz vanilijevega pudinga, žlice sladkorja in približno 7 dl mleka skuhamo puding. Pazimo, da se ne strdi; puding mora biti gost, toda tekoč. Namesto vanilijeve omake lahko uporabimo tudi drugo omako, na primer čokoladni preliv, sadni preliv ali sladko smetano. Jed se odlično ujema tudi z višnjevim kompotom in marmelado. Puding ali drugo omako prelijemo čez kruh in še toplo postrežemo.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na:https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili otroci DOŠ I. Lendava
Fotografija: Peter Irman