Makovi polžki

Makovi polžki image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 1   testo za pico
    • 170   g makova semena
    • 100   g sladkor
    • 1   pomarančna lupina
    • 0,5   dl mleko
    • 40   g maslo

Priprava

    V posodi zmešamo mak, sladkor in lupinico pomaranče. Mleko segrejemo in v njem stopimo maslo. Dodamo k maku in dobro premešamo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico mleka ali stopljenega masla. Testo odvijemo, malce namastimo in po celoti površini nadevamo z makom (pustimo le centimeter prostora zgoraj pri daljši stranici testa, ker bomo testo zavili). Lahko si pomagamo z žlico. Testo dobro zvijemo (po daljši stranici, glej sliko), narežemo na 2 cm debelo in polagamo na peki papir. Pečemo na 200 C približno 18-20 minut. Pazimo, da ne prepečemo!Postrežemo tople, lahko s sladkorjem v prahu ali sladkornim prelivom.Nasveti:- Da se nadev res dobro oprime testa, ga, ko smo ga nadevali nanj, ga pokrijemo s peki papirjem in ga malce pritisnemo ob testo.- Za bolj kremast nadev lahko vmešamo tudi žličko, dve kremnega sira (po občutku).- Sladkorni preliv: ena ali dve žlici mleka in sladkor v prahu.