
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Testo za pico Testo za pico | 1 | ||
Makova semena Makova semena | 170 g g | ||
Sladkor Sladkor | 100 g g | ||
Pomarančna lupina Pomarančna lupina | 1 | ||
Mleko Mleko | 0,5 dl dl | ||
Maslo Maslo | 40 g g |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMakovi polžki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V posodi zmešamo mak, sladkor in lupinico pomaranče. Mleko segrejemo in v njem stopimo maslo. Dodamo k maku in dobro premešamo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico mleka ali stopljenega masla. Testo odvijemo, malce namastimo in po celoti površini nadevamo z makom (pustimo le centimeter prostora zgoraj pri daljši stranici testa, ker bomo testo zavili). Lahko si pomagamo z žlico. Testo dobro zvijemo (po daljši stranici, glej sliko), narežemo na 2 cm debelo in polagamo na peki papir. Pečemo na 200 C približno 18-20 minut. Pazimo, da ne prepečemo!
Postrežemo tople, lahko s sladkorjem v prahu ali sladkornim prelivom.
Nasveti:
- Da se nadev res dobro oprime testa, ga, ko smo ga nadevali nanj, ga pokrijemo s peki papirjem in ga malce pritisnemo ob testo.
- Za bolj kremast nadev lahko vmešamo tudi žličko, dve kremnega sira (po občutku).
- Sladkorni preliv: ena ali dve žlici mleka in sladkor v prahu.