Preprosto več za vas
Makovi polžki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Testo za pico Testo za pico1
Makova semena Makova semena170 g g
Sladkor Sladkor100 g g
Pomarančna lupina Pomarančna lupina1
Mleko Mleko0,5 dl dl
Maslo Maslo40 g g

Makovi polžki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

V posodi zmešamo mak, sladkor in lupinico pomaranče. Mleko segrejemo in v njem stopimo maslo. Dodamo k maku in dobro premešamo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico mleka ali stopljenega masla. Testo odvijemo, malce namastimo in po celoti površini nadevamo z makom (pustimo le centimeter prostora zgoraj pri daljši stranici testa, ker bomo testo zavili). Lahko si pomagamo z žlico. Testo dobro zvijemo (po daljši stranici, glej sliko), narežemo na 2 cm debelo in polagamo na peki papir. Pečemo na 200 C približno 18-20 minut. Pazimo, da ne prepečemo!
Postrežemo tople, lahko s sladkorjem v prahu ali sladkornim prelivom.
Nasveti:
- Da se nadev res dobro oprime testa, ga, ko smo ga nadevali nanj, ga pokrijemo s peki papirjem in ga malce pritisnemo ob testo.
- Za bolj kremast nadev lahko vmešamo tudi žličko, dve kremnega sira (po občutku).
- Sladkorni preliv: ena ali dve žlici mleka in sladkor v prahu.