Malinini kruhki z belo čokolado

Malinini kruhki z belo čokolado

TežavnostLahko
Kuhanje60 min

Priprava

    V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek, in sladkor. Dodamo na koščke narezano maslo in ga z rokamo dobro vtremo v moko, da dobimo zmes drobne granulacije (kot nekakšo »mivko«). Zraven primešamo še na koščke narezano belo čokolado.

    V manjši posodici zmešamo jajce in sladko smetano. Zmes prilijemo k suhim sestavinam in na hitro ugnetemo testo. Po potrebi dodajte že žlico, dve moke, vendar ne preveč, bolje je, da je testo bolj lepljivo kot suho. Dodamo še zamrznjene maline, ki jih med prsti malce zdrobimo in jih na hitro vgnetemo v testo.

    Tako pripravljeno zmes damo na pekač, katerega dno smo pokrili s peki papirjem, in jo oblikujemo v okrogel disk (z rokami po vrhu sploščimo). Razrežemo na 8 delov, vsak del malce odmaknemo od drugega.Pečemo v predogreti pečici približno 23-25 minut na 190 °C.