Mandljev kolač z jagodami in smetano

Mandljev kolač z jagodami in smetano image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

6 število porcij
  • Kolač

    • 130   g mandlji
    • 70   g beljak
    • 130   g sladkor v prahu
  • Smetana

    • 300   g jagode
    • 300   ml smetana za stepanje
    • 4   g citronska melisa
  • Priprava

    •   gorilnik za flambiranje

Priprava

    Mandlje pri 160 ºC postavite v pečico in pecite pribl. 10 minut, dokler niso zlato-rjavi. Pustite, da se ohladijo, in jih grobo sesekljajte. Za kolač na trdo zmešajte beljak - postopoma dodajajte sladkor v prahu in mešajte, dokler masa ni svetleča in gladka. Vmešajte mandlje. Na papirju za pečenje, ki se nahaja na pekaču, narišite 2 kroga (pribl. 26 cm premera) in v njiju enakomerno porazdelite mandljev kolač. Kolač z gorilnikom za flambiranje zapecite do zlato-rjave barve in v pečici pri 80-100 ºC (obtočni zrak) pecite pribl. 40 minut. Pustite, da se ohladi in previdno odstranite papir za pečenje. En krog kolača obložite z razpolovljenimi jagodami, stepeno smetano in nekaj navadne melise, drug krog pa zlomite na koščke in porazdelite prek smetane z jagodami.

     

Oznake