Preprosto več za vas
Mandljev kolač z jagodami in smetano

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Kolač

Mandlji Mandlji130 g g
Beljak Beljak70 g g
Sladkor v prahu Sladkor v prahu130 g g

Smetana

Jagode Jagode300 g g
Smetana za stepanje Smetana za stepanje300 ml ml
Citronska melisa Citronska melisa4 g g

Priprava

Gorilnik za flambiranje Gorilnik za flambiranje

Mandljev kolač z jagodami in smetano

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(1)

Priprava

Mandlje pri 160 ºC postavite v pečico in pecite pribl. 10 minut, dokler niso zlato-rjavi. Pustite, da se ohladijo, in jih grobo sesekljajte. Za kolač na trdo zmešajte beljak - postopoma dodajajte sladkor v prahu in mešajte, dokler masa ni svetleča in gladka. Vmešajte mandlje. Na papirju za pečenje, ki se nahaja na pekaču, narišite 2 kroga (pribl. 26 cm premera) in v njiju enakomerno porazdelite mandljev kolač. Kolač z gorilnikom za flambiranje zapecite do zlato-rjave barve in v pečici pri 80-100 ºC (obtočni zrak) pecite pribl. 40 minut. Pustite, da se ohladi in previdno odstranite papir za pečenje. En krog kolača obložite z razpolovljenimi jagodami, stepeno smetano in nekaj navadne melise, drug krog pa zlomite na koščke in porazdelite prek smetane z jagodami.