Mandlje pri 160 ºC postavite v pečico in pecite pribl. 10 minut, dokler niso zlato-rjavi. Pustite, da se ohladijo, in jih grobo sesekljajte. Za kolač na trdo zmešajte beljak - postopoma dodajajte sladkor v prahu in mešajte, dokler masa ni svetleča in gladka. Vmešajte mandlje. Na papirju za pečenje, ki se nahaja na pekaču, narišite 2 kroga (pribl. 26 cm premera) in v njiju enakomerno porazdelite mandljev kolač. Kolač z gorilnikom za flambiranje zapecite do zlato-rjave barve in v pečici pri 80-100 ºC (obtočni zrak) pecite pribl. 40 minut. Pustite, da se ohladi in previdno odstranite papir za pečenje. En krog kolača obložite z razpolovljenimi jagodami, stepeno smetano in nekaj navadne melise, drug krog pa zlomite na koščke in porazdelite prek smetane z jagodami.
Mandljev kolač z jagodami in smetano
Sestavine
6
število porcij
-
Kolač
- 130 g mandlji
- 70 g beljak
- 130 g sladkor v prahu
-
Smetana
- 300 g jagode
- 300 ml smetana za stepanje
- 4 g citronska melisa
-
Priprava
- gorilnik za flambiranje