
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Kolač
Mandlji Mandlji | 130 g g | ||
Beljak Beljak | 70 g g | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 130 g g |
Smetana
Jagode Jagode | 300 g g | ||
Smetana za stepanje Smetana za stepanje | 300 ml ml | ||
Citronska melisa Citronska melisa | 4 g g |
Priprava
Gorilnik za flambiranje Gorilnik za flambiranje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMandljev kolač z jagodami in smetano
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mandlje pri 160 ºC postavite v pečico in pecite pribl. 10 minut, dokler niso zlato-rjavi. Pustite, da se ohladijo, in jih grobo sesekljajte. Za kolač na trdo zmešajte beljak - postopoma dodajajte sladkor v prahu in mešajte, dokler masa ni svetleča in gladka. Vmešajte mandlje. Na papirju za pečenje, ki se nahaja na pekaču, narišite 2 kroga (pribl. 26 cm premera) in v njiju enakomerno porazdelite mandljev kolač. Kolač z gorilnikom za flambiranje zapecite do zlato-rjave barve in v pečici pri 80-100 ºC (obtočni zrak) pecite pribl. 40 minut. Pustite, da se ohladi in previdno odstranite papir za pečenje. En krog kolača obložite z razpolovljenimi jagodami, stepeno smetano in nekaj navadne melise, drug krog pa zlomite na koščke in porazdelite prek smetane z jagodami.