Pečico segrejemo na 160-170C. Mandlje in polovico sladkorja v mešalniku zmeljemo v “moko”. Beljaka, drugo polovico sladkorja in limonin sok stepemo v sneg. Le tega postopoma dodajamo mandljevi moki, dokler ne dobimo goste mase. Z žlico nadevamo kupčke mase na pekač obložen s peki papirjem. V vsak kupček položimo po en mandelj. Pečemo približno 15-20 minut oz. dokler piškoti pri strani ne postanejo svetlo rjave barve.
Mandljevi piškotki
Sestavine
4
število porcij
-
- 2 beljak
- 90 g sladkor
- 270 g mandlji
- 4 ml limonin sok
Priprava
*Najhitreje mandljem odstranimo kožo tako, da jih blanširamo v vroči vodi približno minuto, ne več. Odcedimo, jim odstranimo kožo in s krpo dobro osušimo.*Če je masa pregosta dodamo že malce limoninega soka, če je premokra dodamo še malce mletih mandljev.