
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Beljak Beljak | 2 | ||
Sladkor Sladkor | 90 g g | ||
Mandlji Mandlji | 270 g g | ||
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMandljevi piškotki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 160-170C. Mandlje in polovico sladkorja v mešalniku zmeljemo v “moko”. Beljaka, drugo polovico sladkorja in limonin sok stepemo v sneg. Le tega postopoma dodajamo mandljevi moki, dokler ne dobimo goste mase. Z žlico nadevamo kupčke mase na pekač obložen s peki papirjem. V vsak kupček položimo po en mandelj. Pečemo približno 15-20 minut oz. dokler piškoti pri strani ne postanejo svetlo rjave barve.
*Najhitreje mandljem odstranimo kožo tako, da jih blanširamo v vroči vodi približno minuto, ne več. Odcedimo, jim odstranimo kožo in s krpo dobro osušimo.
*Če je masa pregosta dodamo že malce limoninega soka, če je premokra dodamo še malce mletih mandljev.