
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Beljak Beljak | 2 | |
Sladkor Sladkor | 90 g g | |
Mandlji Mandlji | 270 g g | |
Limonin sok Limonin sok | 4 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMandljevi piškotki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico segrejemo na 160-170C. Mandlje in polovico sladkorja v mešalniku zmeljemo v “moko”. Beljaka, drugo polovico sladkorja in limonin sok stepemo v sneg. Le tega postopoma dodajamo mandljevi moki, dokler ne dobimo goste mase. Z žlico nadevamo kupčke mase na pekač obložen s peki papirjem. V vsak kupček položimo po en mandelj. Pečemo približno 15-20 minut oz. dokler piškoti pri strani ne postanejo svetlo rjave barve.
*Najhitreje mandljem odstranimo kožo tako, da jih blanširamo v vroči vodi približno minuto, ne več. Odcedimo, jim odstranimo kožo in s krpo dobro osušimo.
*Če je masa pregosta dodamo že malce limoninega soka, če je premokra dodamo še malce mletih mandljev.