Priprava
Maslo narežemo na lističe, da se čimprej zmehča. Dodamo moko, mlete mandlje (pazite, da so beli, ker so bolj fini in pridejo piškoti boljši. Se tudi ne razlezejo, kot tisti, če uporabite s kožico vred mlete madlje), kokos, pecilni prašek, sladkor v prahu, semena vanilije in ščepec soli. Maso najprej malo z žlico premešamo, nato pa z rokami maslo zdrobimo z drugimi sestavinami. Dodamo mleko sobne temperature, premešamo, nato pa z rokami oblikujemo maso v kepo. Počakamo 10 minut, da se suhe sestavine "napijejo" in oblikujemo kroglice. Kroglice potopimo v mleko, nato pa takoj povaljamo v mandljevih lističih.
Piškote pečemo približno 10 minut. Pečeni piškoti so še zelooo mehki. Zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, ampak pustimo, da se najprej malo ohladijo in stisnejo.
Kroglice lahko povaljamo tudi v kokosu in tako dobimo nov izgled piškotov.