
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Mleti mandlji Mleti mandlji | 200 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 130 g g | ||
Kokos Kokos | 50 g g | ||
Maslo Maslo | 120 g g | ||
Sladkor v prahu Sladkor v prahu | 120 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 6 g g | ||
Semena vanilije Semena vanilije | |||
Mleko Mleko | 50 ml ml | ||
Sol Sol | ščepec ščepec |
dodatno
Mandljevi lističi Mandljevi lističi | |||
Kokos Kokos | |||
Mleko
Mleko (za namakanje) | 0,5 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMandljevo kokosovi piškoti
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Maslo narežemo na lističe, da se čimprej zmehča. Dodamo moko, mlete mandlje (pazite, da so beli, ker so bolj fini in pridejo piškoti boljši. Se tudi ne razlezejo, kot tisti, če uporabite s kožico vred mlete madlje), kokos, pecilni prašek, sladkor v prahu, semena vanilije in ščepec soli. Maso najprej malo z žlico premešamo, nato pa z rokami maslo zdrobimo z drugimi sestavinami. Dodamo mleko sobne temperature, premešamo, nato pa z rokami oblikujemo maso v kepo. Počakamo 10 minut, da se suhe sestavine "napijejo" in oblikujemo kroglice. Kroglice potopimo v mleko, nato pa takoj povaljamo v mandljevih lističih.
Piškote pečemo približno 10 minut. Pečeni piškoti so še zelooo mehki. Zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, ampak pustimo, da se najprej malo ohladijo in stisnejo.
Kroglice lahko povaljamo tudi v kokosu in tako dobimo nov izgled piškotov.