Preprosto več za vas
Mangove rezine z grškim jogurtom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sestavine za piškotno osnovo:

Masleni piškoti "Petit beurre" Masleni piškoti "Petit beurre"150 g g
Kokosova moka Kokosova moka50 g g
Sol Sol2 ščepec ščepec
Kokosovo olje Kokosovo olje60 ml ml
Javorjev sirup Javorjev sirup48 ml ml
Rum Rum1 ml ml
Limetina lupina Limetina lupina

Sestavine za mousse grškega jogurta:

Lističi želatine Lističi želatine5
Mango Mango1
Limetin sok Limetin sok12 ml ml
Grški jogurt Grški jogurt500 g g
Mascarpone Mascarpone150 g g
Sladka smetana Sladka smetana350 ml ml
Sladkor v prahu Sladkor v prahu120 g g
Pasionka Pasionka2

Mangove rezine z grškim jogurtom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(2)

Priprava

Pripravimo kvadratni pekač v velikosti 20 x 20 cm. Stranice pekača obložimo z acetatno folijo. Če ima odprto dno ga podložimo s tortnim kartonom, papirjem za peko ali alu folijo. Tortni model postavimo na trdno podlago.V multipraktiku zdrobimo in zmešamo maslene piškote, kokosovo moko ter sol.Nato dodamo kokosovo olje, javorjev sirup, aromo ruma in naribano limetino lupinico. S pulziranjem dobro premešamo, da dobimo drobtinasto teksturo, ki se ob stisku lepo sprime.Piškotno osnovo enakomerno razporedimo po pekaču in jo dobro pritisnemo ob dno pekača.Pekač s piškotno osnovo prestavimo v hladilnik in vmes pripravimo mangov pire in jogurtov mousse.V skledo s hladno vodo dodamo lističe želatine in jih namakamo dobrih 10 minut.Mango spasiramo v gladek pire, ki ga segrejemo do vretja in nato ohladimo.Mangov pire razdelimo na pol, eno polovico bomo vmešali v torto, drugo polovico bomo uporabili za preliv.Sedaj v večji skledi zmešamo grški jogurt in mascarpone do gladke teksture.V drugi skledi stepemo 300 ml sladke smetane s sladkorjem v prahu. Stepemo do mehkih vrhov.Preostalih 50 ml sladke smetane segrejemo skoraj do vretja in v njej raztopimo dobro odcejeno želatino. Dobro premešamo, da se želatina v celoti raztopi.Nato h grškemu jogurtu in mascarponeju primešamo stepeno smetano ter smetano z želatino. Dobro premešamo z nežnimi gibi, da ohranimo rahlost in volumen moussa.Sedaj jogurtov mousse vlijemo v pekač s piškotno osnovo. Sprva vlijemo ¾ moussa in preostalo ¼ prihranimo.Pekač rahlo potresemo levo in desno, da se mousse enakomerno razporedi in zgladi.Nato v polovico mangovega pireja dodamo 1 žlico limetinega soka, premešamo in ga nažličkamo po površini moussa.S palčko ali nožem marmoriramo mangov pire skupaj z moussom. Če mousse ne sega do roba pekača, vlijemo še preostanek moussa.Rezine postavimo v hladilnik za 4-5 ur, da mousse zatrdi.Obe pasijonki prerežemo na pol in celotno sredico vmešamo k preostali polovici mangovega pireja.Ohlajene rezine previdno odstranimo iz modela in jih z vročim nožem narežemo na velikost 10 x 4 cm.Rezine tik pred postrežbo bogato prelijemo s sadnim pirejem. Hranimo jih na hladnem v pokriti posodi 2-3 dni.