
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
marinada
Kunec Kunec | 1,2 kg kg | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Zelena Zelena | |||
Korenje Korenje | 1 | ||
Česen Česen | 2 | ||
Rožmarin Rožmarin | 2 | ||
Klinčki Klinčki | 4 | ||
Poper Poper | 6 | ||
Žajbelj Žajbelj | 4 | ||
Lovorov list Lovorov list | 2 | ||
Peteršilj Peteršilj | |||
Bazilika Bazilika | 4 | ||
Timijan Timijan | 2 | ||
Cimetova palčka Cimetova palčka | 1 | ||
Rdeče vino Rdeče vino | 1 l l | ||
Solni cvet Solni cvet |
kunec
Maslo Maslo | 108 g g | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 60 g g | ||
Čebula Čebula | 1 | ||
Olivno olje Olivno olje | |||
Sol Sol | |||
Poper Poper |
polenta
Voda Voda | 2 l l | ||
Polenta Polenta | 500 g g | ||
Maslo Maslo | 36 g g | ||
Sol Sol |
koromačeva solata
Koromač Koromač | 300 g g | ||
Lešniki Lešniki | 20 g g | ||
Pomaranče Pomaranče | 3 | ||
Jabolka Jabolka | 4 | ||
Limona Limona | 1 | ||
Solni cvet Solni cvet | |||
Poper Poper | |||
Olivno olje Olivno olje |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMarinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Kunec
Kunca operemo, obrišemo in razrežemo na manjše kose ter prestavimo v skledo. Olupimo čebulo in jo narežemo na rezine, korenje pa narežemo na kolobarje. Stebelno zeleno grobo nasekljamo. V skledo h kunčjemu mesu damo narezano čebulo, kolobarje korenja, zeleno, strt česen, poper, vejice rožmarina in timijana, klinčke, liste žajblja, lovora in bazilike, cimetovo palčko in peteršilj. Zalijemo z rdečim vinom ter dodamo solni cvet. Pokrijemo s prozorno folijo ali pokrovom in v hladilniku mariniramo od 12 do 24 ur.
Marinirane kose kunca osušimo s papirnatimi brisačami in z vseh strani pomokamo. Odvečno moko otresemo. V višji posodi segrejemo maslo in olje ter popražimo sesekljano čebulo. Pomokane kose kunčjega mesa z vseh strani popečemo. Dodamo odcejeno zelenjavo in zelišča iz marinade ter dušimo 8 do 10 minut, nato pa prilijemo še tekočino marinade. Pokrito kuhamo na manjšem ognju vsaj 80 minut. Večkrat premešamo. Na koncu po okusu solimo in popramo. Meso vzamemo iz posode in do serviranja shranimo na toplem v pokriti posodi. Tekočino in zelenjavo v posodi zmešamo z mešalnikom in počasi kuhamo, da dobimo primerno gosto omako. Dodamo kunčje meso in dušimo še 5 minut.
Polenta
Vodo zavremo, solimo, dodamo maslo in med nenehnim mešanjem z metlico vsujemo vanjo polento. Kuhano polento ohladimo, zvrnemo na delovno površino in narežemo na rezine, ki jih pred serviranjem popečemo v ponvi (z malo masla).
Koromačeva solata
Koromaču po potrebi odstranimo zunanje vlaknaste dele, ga operemo in narežemo na tanke rezine. Presne zelene koromačeve vršičke drobno sesekljamo. Eno pomarančo prepolovimo in stisnemo sok. Drugi dve olupimo, vključno z belo »kožico«, razdelimo na krhlje ter odstranimo peške.
Iz neolupljenih jabolk izdolbemo kroglice in jih prelijemo s pomarančnim sokom.
Limonino lupinico drobnonastrgamo, limono pa stisnemo. Pripravimo solatni preliv: limonov sok in solni cvet zmešamo. Primešamo olje, sveže mlet poper in naribano limonino lupinico ter premešamo.
V skledo stresemo koromač, kroglice jabolk in pomarančne krhlje. Prelijemo s solatnim prelivom in potresemo z drobljenimi praženimi lešniki in sesekljanimi vršički koromača.
Serviranje
Kose kunčjega mesa položimo poleg popečene rezine polente, prelijemo z omako in po želji potresemo z nastrganim parmezanom Reggiano. Poleg ponudimo koromačevo solato s pomarančo in jabolkom.