Preprosto več za vas
Marinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

marinada

Kunec Kunec1,2 kg kg
Čebula Čebula1
Zelena Zelena
Korenje Korenje1
Česen Česen2
Rožmarin Rožmarin2
Klinčki Klinčki4
Poper Poper6
Žajbelj Žajbelj4
Lovorov list Lovorov list2
Peteršilj Peteršilj
Bazilika Bazilika4
Timijan Timijan2
Cimetova palčka Cimetova palčka1
Rdeče vino Rdeče vino1 l l
Solni cvet Solni cvet

kunec

Maslo Maslo108 g g
Pšenična moka Pšenična moka60 g g
Čebula Čebula1
Olivno olje Olivno olje
Sol Sol
Poper Poper

polenta

Voda Voda2 l l
Polenta Polenta500 g g
Maslo Maslo36 g g
Sol Sol

koromačeva solata

Koromač Koromač300 g g
Lešniki Lešniki20 g g
Pomaranče Pomaranče3
Jabolka Jabolka4
Limona Limona1
Solni cvet Solni cvet
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje

Marinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Kunec

Kunca operemo, obrišemo in razrežemo na manjše kose ter prestavimo v skledo. Olupimo čebulo in jo narežemo na rezine, korenje pa narežemo na kolobarje. Stebelno zeleno grobo nasekljamo. V skledo h kunčjemu mesu damo narezano čebulo, kolobarje korenja, zeleno, strt česen, poper, vejice rožmarina in timijana, klinčke, liste žajblja, lovora in bazilike, cimetovo palčko in peteršilj. Zalijemo z rdečim vinom ter dodamo solni cvet. Pokrijemo s prozorno folijo ali pokrovom in v hladilniku mariniramo od 12 do 24 ur.

Marinirane kose kunca osušimo s papirnatimi brisačami in z vseh strani pomokamo. Odvečno moko otresemo. V višji posodi segrejemo maslo in olje ter popražimo sesekljano čebulo. Pomokane kose kunčjega mesa z vseh strani popečemo. Dodamo odcejeno zelenjavo in zelišča iz marinade ter dušimo 8 do 10 minut, nato pa prilijemo še tekočino marinade. Pokrito kuhamo na manjšem ognju vsaj 80 minut. Večkrat premešamo. Na koncu po okusu solimo in popramo. Meso vzamemo iz posode in do serviranja shranimo na toplem v pokriti posodi. Tekočino in zelenjavo v posodi zmešamo z mešalnikom in počasi kuhamo, da dobimo primerno gosto omako. Dodamo kunčje meso in dušimo še 5 minut.

Polenta

Vodo zavremo, solimo, dodamo maslo in med nenehnim mešanjem z metlico vsujemo vanjo polento. Kuhano polento ohladimo, zvrnemo na delovno površino in narežemo na rezine, ki jih pred serviranjem popečemo v ponvi (z malo masla).

Koromačeva solata

Koromaču po potrebi odstranimo zunanje vlaknaste dele, ga operemo in narežemo na tanke rezine. Presne zelene koromačeve vršičke drobno sesekljamo. Eno pomarančo prepolovimo in stisnemo sok. Drugi dve olupimo, vključno z belo »kožico«, razdelimo na krhlje ter odstranimo peške.

Iz neolupljenih jabolk izdolbemo kroglice in jih prelijemo s pomarančnim sokom.

Limonino lupinico drobnonastrgamo, limono pa stisnemo. Pripravimo solatni preliv: limonov sok in solni cvet zmešamo. Primešamo olje, sveže mlet poper in naribano limonino lupinico ter premešamo.

V skledo stresemo koromač, kroglice jabolk in pomarančne krhlje. Prelijemo s solatnim prelivom in potresemo z drobljenimi praženimi lešniki in sesekljanimi vršički koromača.

Serviranje

Kose kunčjega mesa položimo poleg popečene rezine polente, prelijemo z omako in po želji potresemo z nastrganim parmezanom Reggiano. Poleg ponudimo koromačevo solato s pomarančo in jabolkom.

Marinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki
1:30 h

Marinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki

Sestavine

Kunec
1.2 kg
Zelena
Korenje
1
Česen
2
Rožmarin
2
Klinčki
4
Žajbelj
4
Lovorov list
2
Peteršilj
Bazilika
4
Timijan
2
Cimetova palčka
1
Rdeče vino
1 l
Pšenična moka
60 g
Čebula
2
Voda
2 l
Polenta
500 g
Maslo
144 g
Sol
Koromač
300 g
Lešniki
20 g
Pomaranče
3
Jabolka
4
Limona
1
Solni cvet
Poper
6
Olivno olje
Marinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki
1:30 h

Step 1

Marinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki

Kunec

Kunca operemo, obrišemo in razrežemo na manjše kose ter prestavimo v skledo. Olupimo čebulo in jo narežemo na rezine, korenje pa narežemo na kolobarje. Stebelno zeleno grobo nasekljamo. V skledo h kunčjemu mesu damo narezano čebulo, kolobarje korenja, zeleno, strt česen, poper, vejice rožmarina in timijana, klinčke, liste žajblja, lovora in bazilike, cimetovo palčko in peteršilj. Zalijemo z rdečim vinom ter dodamo solni cvet. Pokrijemo s prozorno folijo ali pokrovom in v hladilniku mariniramo od 12 do 24 ur.

Marinirane kose kunca osušimo s papirnatimi brisačami in z vseh strani pomokamo. Odvečno moko otresemo. V višji posodi segrejemo maslo in olje ter popražimo sesekljano čebulo. Pomokane kose kunčjega mesa z vseh strani popečemo. Dodamo odcejeno zelenjavo in zelišča iz marinade ter dušimo 8 do 10 minut, nato pa prilijemo še tekočino marinade. Pokrito kuhamo na manjšem ognju vsaj 80 minut. Večkrat premešamo. Na koncu po okusu solimo in popramo. Meso vzamemo iz posode in do serviranja shranimo na toplem v pokriti posodi. Tekočino in zelenjavo v posodi zmešamo z mešalnikom in počasi kuhamo, da dobimo primerno gosto omako. Dodamo kunčje meso in dušimo še 5 minut.

Polenta

Vodo zavremo, solimo, dodamo maslo in med nenehnim mešanjem z metlico vsujemo vanjo polento. Kuhano polento ohladimo, zvrnemo na delovno površino in narežemo na rezine, ki jih pred serviranjem popečemo v ponvi (z malo masla).

Koromačeva solata

Koromaču po potrebi odstranimo zunanje vlaknaste dele, ga operemo in narežemo na tanke rezine. Presne zelene koromačeve vršičke drobno sesekljamo. Eno pomarančo prepolovimo in stisnemo sok. Drugi dve olupimo, vključno z belo »kožico«, razdelimo na krhlje ter odstranimo peške.

Iz neolupljenih jabolk izdolbemo kroglice in jih prelijemo s pomarančnim sokom.

Limonino lupinico drobnonastrgamo, limono pa stisnemo. Pripravimo solatni preliv: limonov sok in solni cvet zmešamo. Primešamo olje, sveže mlet poper in naribano limonino lupinico ter premešamo.

V skledo stresemo koromač, kroglice jabolk in pomarančne krhlje. Prelijemo s solatnim prelivom in potresemo z drobljenimi praženimi lešniki in sesekljanimi vršički koromača.

Serviranje

Kose kunčjega mesa položimo poleg popečene rezine polente, prelijemo z omako in po želji potresemo z nastrganim parmezanom Reggiano. Poleg ponudimo koromačevo solato s pomarančo in jabolkom.

Kunec: 1.2 kg
Zelena
Korenje: 1
Česen: 2
Rožmarin: 2
Klinčki: 4
Žajbelj: 4
Lovorov list: 2
Peteršilj
Bazilika: 4
Timijan: 2
Cimetova palčka: 1
Rdeče vino: 1 l
Pšenična moka: 60 g
Čebula: 2
Voda: 2 l
Polenta: 500 g
Maslo: 144 g
Sol
Koromač: 300 g
Lešniki: 20 g
Pomaranče: 3
Jabolka: 4
Limona: 1
Solni cvet
Poper: 6
Olivno olje
Marinirani kunec s popečeno polento ter hrustljavo koromačevo solato s pomarančo in jabolki

Feedback

How did you like cooking with us?

Podobni recepti

Ponudba akcija
Lososov file »sous vide« z marinirano kolerabo, domačim pestom in praženim krompirjem v oblicah

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Lososov file »sous vide« z marinirano kolerabo, domačim pestom in praženim krompirjem v oblicah
1:30 h
(0)
Ponudba akcija
Ekspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Ekspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo
30 min
(0)
Ponudba akcija
Bučkina rižota s popečenimi bučkami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Bučkina rižota s popečenimi bučkami
30 min
(1)
Ponudba akcija
Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Rezanci iz pirine moke in rdeče pese s hruškovo omako
60 min
(0)
Ramstek s pečeno hokkaido bučo v pečici

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Ramstek s pečeno hokkaido bučo v pečici
0 min
(0)
Losos s hrustljavo parmezanovo skorjico  in limonino omako

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Losos s hrustljavo parmezanovo skorjico in limonino omako
0 min
(1)
Ponudba akcija
Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami
1:30 h
(1)
Ponudba akcija
Mehiški čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mehiški čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom
30 min
(0)
Ponudba akcija
Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Pho bo (vietnamska juha z rezanci in govedino)
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančja omaka z brokolijem, brezglutenski tortelini z rikoto in s špinačo in hrustljavo panceto

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančja omaka z brokolijem, brezglutenski tortelini z rikoto in s špinačo in hrustljavo panceto
60 min
(0)
Ponudba akcija
Piščančje tortilje z zelenjavo

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Piščančje tortilje z zelenjavo
60 min
(0)
Ponudba akcija
Njoki v grahovi omaki z bučko

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Njoki v grahovi omaki z bučko
30 min
(0)
Ponudba akcija
Novoletna pita s porom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Novoletna pita s porom
2:00 h
(0)
Paella

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Paella
60 min
(0)
Ponudba akcija
Mesno jajčne XXL panirane kroglice, pečena polenta s pršutom in jogurtova omaka

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Mesno jajčne XXL panirane kroglice, pečena polenta s pršutom in jogurtova omaka
1:30 h
(0)