Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem

Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
  • polenta

    • 120   g polenta
    • 4,5   dl voda
    • 3   g sol
    • 4   ml olje
    • 44   g mascarpone
  • gobice

    • 125   g gobe
    • 12   ml olje
    • 3   g rožmarin
    •   timijan
    • 16   g maslo
    •   sol
    •   poper
  • ostale sestavine

    •   olje
    • 2   jajca
    •   sol
    •   poper
    •   limonina lupina

Priprava

    Gobe narežemo na lističe in jih popražimo na segreti žlici olja. Ko gobe spustijo vodo in ta izpari, dodamo rožmarin, timijan, sol in poper ter premešamo. Dodamo masloin limonin sok ter premešamo in kuhamo še minuto, da dobimo kremaste in mehke gobice ter nekaj omake. V vrelo soljeno vodo kapnemo olje, nato pa vanjo stresemo še polento. Mešamo, dokler se polenta ne skuha, nato pa jo odstavimo z ognja in vanjo umešamo mascarpone. Na segretem olju spečemo jajčka na oko in ju posolimo. Na krožnik serviramo polento, nato pa še gobice in jajce. Pokapamo z omako in osvežimo z naribano limonino lupinico, popopramo in postrežemo.