Preprosto več za vas
Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

polenta

Polenta Polenta120 g g
Voda Voda4,5 dl dl
Sol Sol3 g g
Olje Olje4 ml ml
Mascarpone Mascarpone44 g g

gobice

Gobe Gobe125 g g
Olje Olje12 ml ml
Rožmarin Rožmarin3 g g
Timijan Timijan
Maslo Maslo16 g g
Sol Sol
Poper Poper

ostale sestavine

Olje Olje
Jajca Jajca2
Sol Sol
Poper Poper
Limonina lupina Limonina lupina

Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(0)

Priprava

Gobe narežemo na lističe in jih popražimo na segreti žlici olja. Ko gobe spustijo vodo in ta izpari, dodamo rožmarin, timijan, sol in poper ter premešamo. Dodamo masloin limonin sok ter premešamo in kuhamo še minuto, da dobimo kremaste in mehke gobice ter nekaj omake. V vrelo soljeno vodo kapnemo olje, nato pa vanjo stresemo še polento. Mešamo, dokler se polenta ne skuha, nato pa jo odstavimo z ognja in vanjo umešamo mascarpone. Na segretem olju spečemo jajčka na oko in ju posolimo. Na krožnik serviramo polento, nato pa še gobice in jajce. Pokapamo z omako in osvežimo z naribano limonino lupinico, popopramo in postrežemo.