Maslena buča z granatnim jabolkom, orehi in feto

Ines Pusovnik
Ines Pusovnik
Maslena buča z granatnim jabolkom, orehi in feto image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 40 min

Sestavine

2 osebe
    • 1   maslena buča
    • 2   žlice olivno olje
    • 1   žlička med
    • 1,5   žličk česen v prahu
    •   sol
    •   poper
  • Solata

    • 1   granatno jabolko
    • 2   žlice peteršilj sesekljan
    • 20   orehova jedrca
    •   sol
    • 1   žlica olivno olje
    • 50   g feta sir

Priprava

  1. Bučo olupi, prepolovi in očisti.

  2. V bučo naredi zareze. Pri tem je potrebno biti pozoren, da ne zarežeš do konca in da buča še vedno ohrani obliko.

  3. V lončku zmešaj vse sestavine za marinado.

  4. Bučo razporedi po pekaču in jo premaži z marinado.

  5. Bučo peci 30 min na 190 stopinjah.

  6. V krožniku zmešaj semena granatnega jabolka, peteršilj, orehe, olivno olje in sol.

  7. Solato razporedi po pečeni buči in dodaj nadrobljen feta sir.