Bučo olupi, prepolovi in očisti.
Maslena buča z granatnim jabolkom, orehi in feto
Sestavine
2
osebe
-
- 1 maslena buča
- 2 žlice olivno olje
- 1 žlička med
- 1,5 žličk česen v prahu
- sol
- poper
-
Solata
- 1 granatno jabolko
- 2 žlice peteršilj sesekljan
- 20 orehova jedrca
- sol
- 1 žlica olivno olje
- 50 g feta sir
Priprava
V bučo naredi zareze. Pri tem je potrebno biti pozoren, da ne zarežeš do konca in da buča še vedno ohrani obliko.
V lončku zmešaj vse sestavine za marinado.
Bučo razporedi po pekaču in jo premaži z marinado.
Bučo peci 30 min na 190 stopinjah.
V krožniku zmešaj semena granatnega jabolka, peteršilj, orehe, olivno olje in sol.
Solato razporedi po pečeni buči in dodaj nadrobljen feta sir.