Masleni kolač z gozdnimi sadeži

Masleni kolač z gozdnimi sadeži image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 200   g pšenična moka
    • 8   g pecilni prašek
    • 120   g rjavi sladkor
    • 2   jajca
    • 90   g maslo
    • 100   g grški jogurt
    • 150   g zmrznjeno sadje
    • 1   vanilijev sladkor

Priprava

    Potrebuješ pekač premera:20 cm.Večje gozdne sadeže (jagode, robide) prerežemo na polovico. Pustimo jih v skodelici, da se nekoliko odtalijo. Moko zmešamo s pecilnim praškom. Maslo stopimo in postavimo na stran, da se malce ohladi. Rjavi sladkor in jajci penasto stepemo. Dodamo stopljeno maslo, premešamo, nato dodamo še grški jogurt. Počasi dodamo moko s pecilnim. Maso z žlico nadevamo v pekač (je precej gosta) in enakomerno razporedimo. Po vrhu posujemo gozdne sadeže. V manjšem kozarčku zmešamo žlico rjavega sladkorja in vanilijev sladkor. Enakomerno posujemo po gozdnih sadežih. Pečemo približno35- 40 minut na 180 C. Pečeno pustimo stati 5-10 minut, nato lahko odstranimo obroč. Postrežemo še rahlo toplo (ali hladno).

    Nasvet: Ob serviranju lahko dodamo jogurt, sladko smetano ali vanilijev sladoled.