Potrebuješ pekač premera:20 cm.Večje gozdne sadeže (jagode, robide) prerežemo na polovico. Pustimo jih v skodelici, da se nekoliko odtalijo. Moko zmešamo s pecilnim praškom. Maslo stopimo in postavimo na stran, da se malce ohladi. Rjavi sladkor in jajci penasto stepemo. Dodamo stopljeno maslo, premešamo, nato dodamo še grški jogurt. Počasi dodamo moko s pecilnim. Maso z žlico nadevamo v pekač (je precej gosta) in enakomerno razporedimo. Po vrhu posujemo gozdne sadeže. V manjšem kozarčku zmešamo žlico rjavega sladkorja in vanilijev sladkor. Enakomerno posujemo po gozdnih sadežih. Pečemo približno35- 40 minut na 180 C. Pečeno pustimo stati 5-10 minut, nato lahko odstranimo obroč. Postrežemo še rahlo toplo (ali hladno).
Masleni kolač z gozdnimi sadeži
Sestavine
1
število pekačev
-
- 200 g pšenična moka
- 8 g pecilni prašek
- 120 g rjavi sladkor
- 2 jajca
- 90 g maslo
- 100 g grški jogurt
- 150 g zmrznjeno sadje
- 1 vanilijev sladkor
Priprava
Nasvet: Ob serviranju lahko dodamo jogurt, sladko smetano ali vanilijev sladoled.