
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Pšenična moka Pšenična moka | 200 g g | |
Pecilni prašek Pecilni prašek | 8 g g | |
Rjavi sladkor Rjavi sladkor | 120 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Maslo Maslo | 90 g g | |
Grški jogurt Grški jogurt | 100 g g | |
Zmrznjeno sadje Zmrznjeno sadje | 150 g g | |
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMasleni kolač z gozdnimi sadeži
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Potrebuješ pekač premera:20 cm.
Večje gozdne sadeže (jagode, robide) prerežemo na polovico. Pustimo jih v skodelici, da se nekoliko odtalijo. Moko zmešamo s pecilnim praškom. Maslo stopimo in postavimo na stran, da se malce ohladi. Rjavi sladkor in jajci penasto stepemo. Dodamo stopljeno maslo, premešamo, nato dodamo še grški jogurt. Počasi dodamo moko s pecilnim. Maso z žlico nadevamo v pekač (je precej gosta) in enakomerno razporedimo. Po vrhu posujemo gozdne sadeže. V manjšem kozarčku zmešamo žlico rjavega sladkorja in vanilijev sladkor. Enakomerno posujemo po gozdnih sadežih. Pečemo približno35- 40 minut na 180 C. Pečeno pustimo stati 5-10 minut, nato lahko odstranimo obroč. Postrežemo še rahlo toplo (ali hladno).
Nasvet: Ob serviranju lahko dodamo jogurt, sladko smetano ali vanilijev sladoled.