Preprosto več za vas
Masleni kolač z jagodami in brez jajc

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Maslo Maslo120 g g
Sladkor Sladkor70 g g
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor2
Pšenična moka Pšenična moka170 g g
Pecilni prašek Pecilni prašek5 g g
Voda Voda0,5 dl dl
Sladka smetana Sladka smetana0,5 g g
Jagode Jagode

Masleni kolač z jagodami in brez jajc

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

Potrebujemo pekač premera 19 cm. Ogrejemo pečico na 180 C. Pekač po dnu namažemo z maslom in prekrijemo s peki papirjem.
Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in jo presejemo. Postavimo na stran. Maslo, sladkor in vanilin sladkor penasto stepemo. K masleni zmesi dodamo 0,5 dl mlačne vode in dobro zmiksamo. Ob stalnem mešanju nato izmenično dodajamo moko s pecilnim praškom in sladko smetano (v dveh delih).
Zmes vsujemo v pekač in jo enakomerno razporedimo (masa bo precej gosta). Po vrhu naložimo na koščke narezane jagode (malenkost jih potisnemo v biskvit). Pečemo na 180C od 47-50 min oziroma do zlatorjave barve.