
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Maslo Maslo | 120 g g | ||
Sladkor Sladkor | 70 g g | ||
Vanilijev sladkor Vanilijev sladkor | 2 | ||
Pšenična moka Pšenična moka | 170 g g | ||
Pecilni prašek Pecilni prašek | 5 g g | ||
Voda Voda | 0,5 dl dl | ||
Sladka smetana Sladka smetana | 0,5 g g | ||
Jagode Jagode |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMasleni kolač z jagodami in brez jajc
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Potrebujemo pekač premera 19 cm. Ogrejemo pečico na 180 C. Pekač po dnu namažemo z maslom in prekrijemo s peki papirjem.
Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in jo presejemo. Postavimo na stran. Maslo, sladkor in vanilin sladkor penasto stepemo. K masleni zmesi dodamo 0,5 dl mlačne vode in dobro zmiksamo. Ob stalnem mešanju nato izmenično dodajamo moko s pecilnim praškom in sladko smetano (v dveh delih).
Zmes vsujemo v pekač in jo enakomerno razporedimo (masa bo precej gosta). Po vrhu naložimo na koščke narezane jagode (malenkost jih potisnemo v biskvit). Pečemo na 180C od 47-50 min oziroma do zlatorjave barve.