Potrebujemo pekač premera 19 cm. Ogrejemo pečico na 180 C. Pekač po dnu namažemo z maslom in prekrijemo s peki papirjem.Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in jo presejemo. Postavimo na stran. Maslo, sladkor in vanilin sladkor penasto stepemo. K masleni zmesi dodamo 0,5 dl mlačne vode in dobro zmiksamo. Ob stalnem mešanju nato izmenično dodajamo moko s pecilnim praškom in sladko smetano (v dveh delih).Zmes vsujemo v pekač in jo enakomerno razporedimo (masa bo precej gosta). Po vrhu naložimo na koščke narezane jagode (malenkost jih potisnemo v biskvit). Pečemo na 180C od 47-50 min oziroma do zlatorjave barve.
Masleni kolač z jagodami in brez jajc
Sestavine
1
število pekačev
-
- 120 g maslo
- 70 g sladkor
- 2 vanilijev sladkor
- 170 g pšenična moka
- 5 g pecilni prašek
- 0,5 dl voda
- 0,5 g sladka smetana
- jagode