Priprava
Priprava kvašenega laminiranega testa: 1. V skledo mešalnika vlijemo mlačno mleko, dodamo sladkor in nadrobimo sveži kvas. Dobro premešamo z metlico. Dodamo jajci in zopet dobro premešamo. 2. Moko zmešamo skupaj s soljo in jo dodamo v skledo z mlekom. Pričnemo mešati pri nižji hitrosti, da se sestavine povežejo v grobo testo. 3. Počasi prilivamo stopljeno maslo in ko je v celoti umešano, dvignemo hitrost in gnetemo testo 5-8 minut. Končno testo mora biti mehko, gladko in nelepljivo. 4. Testo prestavimo v naoljen pravokoten pekač (20 x 30 cm) in ga pokrijemo s folijo za živila. 5. Testo postavimo v hladilnik za 10-12 ur, oziroma do naslednjega dne. 6. Pripravimo papir za peko in na njem označimo 30 x 30 cm velik kvadrat. 7. Maslo sobne temperature narežemo na 5 mm debele rezine in jih odložimo na papir znotraj označenega kvadrata. Čez narezano maslo zavihamo robove papirja za peko, da označimo velikost kvadrata. 8. Maslo pokrijemo z drugim listom papirja nato ga razvaljamo, da dobimo ploščat kvadrat masla. Razvaljano maslo mora biti enotno, brez lukenj, razvaljano na 3-5 mm debeline. Maslo zavijemo v folijo za živila in ga postavimo v hladilnik do naslednjega dne.
Priprava piškotnega testa: 1. V skledo mešalnika damo na manjše kocke narezano maslo, rjavi sladkor, beli sladkor, sol, vanilijev ekstrakt, jajci, moko in pecilni prašek. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo v testo. Na koncu primešamo še čokoladne kapljice. 2. Piškotno testo zavijemo v folijo za živila in ga postavimo v hladilnik do naslednjega dne.
Laminiranje kvašenega testa: 1. Kvadrat masla vzamemo iz hladilnika 10 minut preden ven vzamemo vzhajano testo. 2. Na rahlo pomokano površino odložimo hladno vzhajano testo. 3. Testo razvaljamo na dolg pravokotnik (30 x 60 cm), ki z daljšo stranico meji pravokotno na nas. 4. Odvijemo maslo in ga položimo na sredino pravokotnika. Maslo nežno pritisnemo ob testo nato čez zavihamo levo in desno stran testa. Šiv testa na sredini stisnemo skupaj, da je maslo v celoti zavito v testo. 5. Testo obrnemo za 90 °C in ga nežno pomokamo. Pomokamo še delovno površino in razvaljamo testo v večji pravokotnik (40 x 50 cm). Daljšo stranico testa naj na nas meji pravokotno. 6. Daljšo stranico testa razdelimo na tretjine nato prepognemo desno tretjino testa čez sredino testa, da dobimo 2 plasti testa. Čez prepognemo še levo tretjino testa, da dobimo tri plasti testa. 7. Prepognjeno testo mora biti v obliki pravokotnika 20 x 40 cm. Testo zavijemo v folijo za živila in ga postavimo v hladilnik za 30 minut. 8. Ohlajeno testo razdelimo na pol, da dobimo 2 enako velika kvadrata testa. Eno polovico testa pospravimo v hladilnik, z drugo polovico testa nadaljujemo zlaganje. 9. Na pomokano površino položimo testo in ga razvaljamo v večji pravokotnik (30 x 50 cm). Daljša stranica naj na nas meji pravokotno. 10. Daljšo stranico zopet razdelimo na tretjine in zložimo testo z desne proti levi. Zloženo testo še malo razvaljamo, da dobimo dolg in ozek pravokotnik. Daljšo stranico nato prepognemo, da dobimo manjši pravokotnik. Testo zavijemo v folijo in ga postavimo v hladilnik za 30 minut. 11. Postopek zlaganja ponovimo še enkrat in postavimo testo nazaj v hladilnik za 30 minut. Po zadnjem počivanju je testo pripravljeno za oblikovanje rogljičev.
Oblikovanje rogljičev: 1. Preden se lotimo oblikovanja rogljičkov, pripravimo piškotno testo. Iz piškotnega testa oblikujemo 30 g valje, ki so dolgi 10 cm. Do uporabe jih hranimo v hladilniku. 2. Na pomokani površini razvaljamo testo v večji pravokotnik (30 x 60 cm). Daljša stranica naj na nas meji pravokotno. Višek testa in neravne robove odrežemo stran. 3. Na spodnjem robu daljše stranice označimo razdaljo 10 cm. Na zgornjem robu označimo razdaljo 5 cm. Z dolgim ravnilom označimo stranice trikotnikov, dobiti moramo 10 trikotnikov, ki jih tudi narežemo. 4. Na spodnji krajši stranici trikotnika naredimo na sredini manjši zarez, ki bo med zavijanjem rahlo razširil osnovo rogljička. Trikotnik nežno raztegnemo v dolžino nato na spodnjo stranico položimo piškotni valj. Testo skupaj s piškotom zavijemo v tesen rogljič. Konico testa pred zavojem rahlo raztegnemo in jo napeto zavijemo okoli tako, da konča na spodnji strani rogljička. 5. Rogljičke odlagamo na pladenj pokrit s papirjem za peko. Med rogljički naj bo 5 cm razmaka. 6. Zavite rogljičke je potrebno pred peko vzhajati. To lahko naredimo takoj po zavijanju ali naslednji dan. Sveže zavite rogljičke pokrijemo s folijo za živila in jih pustimo vzhajati na toplem 2 - 4 ure. Če želimo peči rogljičke naslednji dan, jih postavimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan jih vzamemo iz hladilnika 4 - 6 ur pred peko. 7. Rogljičke tik pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem. 8. Pečemo jih 20-22 minut pri 180 °C z vklopljeno ventilacijo.