Pol ure pred pričetkom priprave kosila vzamemo sv. file iz hladilnika in ga pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Tako se bo meso hitreje in bolj enakomerno speklo (v notranjosti ne bo surovo, ampak nežno rožnato) in bo sočno.File narežemo na 1,5 centimetra debele medaljončke, ki jih nežno popečemo na maslu. Pečemo jih približno 1,5 minute na vsaki strani. Medaljončke solimo, dodamo zmečkana stroka česna, sveži timijan in proti koncu peke medaljončke tudi popramo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in ga pokrijemo.Gobe očistimo, obrišemo z vlažno papirnato servieto in na tanko narežemo. Popražimo jih na hitro na višji temperaturi v isti posodi, kjer smo pekli meso. Po potrebi dodamo še malo masla. Gobe malo solimo, dodamo še malo svežega timijana, zalijemo z jušno osnovo, smetano za kuhanje in vse skupaj kuhamo na nizkem ognju do vrenja, da se vsi okusi premešajo.Rezance, ki smo jih skuhali al dente, dodamo v omako, premešamo in obložimo s pečenimi medaljončki. Takoj postrežemo.
Medaljončki v gobovi omaki s širokimi rezanci
Sestavine
4
število porcij
-
- svinjski file
- široki rezanci
- šampinjoni
- 300 ml jušna osnova
- 100 ml smetana za kuhanje
- 2 stroki česen
- maslo
- timijan
- sol
- poper
Priprava