Preprosto več za vas
Medaljončki v gobovi omaki s širokimi rezanci

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Preprosto z Urško
Preprosto z Urško
''V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.''

Sestavine

Svinjski file Svinjski file
Široki rezanci Široki rezanci
Šampinjoni Šampinjoni
Jušna osnova Jušna osnova300 ml ml
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje100 ml ml
Česen Česen2 stroki strok
Maslo Maslo
Timijan Timijan
Sol Sol
Poper Poper

Medaljončki v gobovi omaki s širokimi rezanci

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(0)

Priprava

Pol ure pred pričetkom priprave kosila vzamemo sv. file iz hladilnika in ga pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Tako se bo meso hitreje in bolj enakomerno speklo (v notranjosti ne bo surovo, ampak nežno rožnato) in bo sočno.

File narežemo na 1,5 centimetra debele medaljončke, ki jih nežno popečemo na maslu. Pečemo jih približno 1,5 minute na vsaki strani. Medaljončke solimo, dodamo zmečkana stroka česna, sveži timijan in proti koncu peke medaljončke tudi popramo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in ga pokrijemo.

Gobe očistimo, obrišemo z vlažno papirnato servieto in na tanko narežemo. Popražimo jih na hitro na višji temperaturi v isti posodi, kjer smo pekli meso. Po potrebi dodamo še malo masla. Gobe malo solimo, dodamo še malo svežega timijana, zalijemo z jušno osnovo, smetano za kuhanje in vse skupaj kuhamo na nizkem ognju do vrenja, da se vsi okusi premešajo.

Rezance, ki smo jih skuhali al dente, dodamo v omako, premešamo in obložimo s pečenimi medaljončki. Takoj postrežemo.