
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine
Svinjski file Svinjski file | ||
Široki rezanci Široki rezanci | ||
Šampinjoni Šampinjoni | ||
Jušna osnova Jušna osnova | 300 ml ml | |
Smetana za kuhanje Smetana za kuhanje | 100 ml ml | |
Česen Česen | 2 stroki strok | |
Maslo Maslo | ||
Timijan Timijan | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMedaljončki v gobovi omaki s širokimi rezanci
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pol ure pred pričetkom priprave kosila vzamemo sv. file iz hladilnika in ga pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Tako se bo meso hitreje in bolj enakomerno speklo (v notranjosti ne bo surovo, ampak nežno rožnato) in bo sočno.
File narežemo na 1,5 centimetra debele medaljončke, ki jih nežno popečemo na maslu. Pečemo jih približno 1,5 minute na vsaki strani. Medaljončke solimo, dodamo zmečkana stroka česna, sveži timijan in proti koncu peke medaljončke tudi popramo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in ga pokrijemo.
Gobe očistimo, obrišemo z vlažno papirnato servieto in na tanko narežemo. Popražimo jih na hitro na višji temperaturi v isti posodi, kjer smo pekli meso. Po potrebi dodamo še malo masla. Gobe malo solimo, dodamo še malo svežega timijana, zalijemo z jušno osnovo, smetano za kuhanje in vse skupaj kuhamo na nizkem ognju do vrenja, da se vsi okusi premešajo.
Rezance, ki smo jih skuhali al dente, dodamo v omako, premešamo in obložimo s pečenimi medaljončki. Takoj postrežemo.