
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Peteršilj
Peteršilj (sveži) | 40 g g | ||
Suhi timijan Suhi timijan | 4 g g | ||
Maslo
Maslo (mehko) | 50 g g | ||
Drobtine Drobtine | 100 g g | ||
Sol Sol | 3 g g | ||
Poper Poper | 1 g g | ||
Mlada špinača Mlada špinača | 200 g g | ||
Pomarančni sok Pomarančni sok | 25 ml ml | ||
Gorčica
Gorčica (z zrni) | 32 g g | ||
Med Med | 25 g g | ||
Olivno olje Olivno olje | 24 ml ml | ||
Mladi goveji hrbet Mladi goveji hrbet | 600 g g | ||
Olje Olje | 12 ml ml |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMedaljoni mladega govejega hrbta s hrustljavo zeliščno skorijco
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Pečico prižgemo na 160 stopinj Celzija (vključimo ventilator).
Peteršilj, timijan, maslo in drobtine začinimo s soljo in poporom ter v sekljalniku zmešamo.
Zeliščno maso oblikujemo v rolico in zavijemo v folijo za živila, ter za eno uro postavimo v hladilnik.
Operemo sveže liste špinače, jo osušimo in porazdelimo na 4 krožnike.
Pomarančni sok zmešamo z gorčico, medom in oljčnim oljem in zmešamo, da nastane polivka.
Krompirjeve narastke položimo na papir za peko in pogrejemo v pečici.
Medaljone govejega hrbta na obeh straneh na hitro popečemo na vročem olju. Posolimo in popopramo. Zeliščno maso narežemo na 4 ploščice in dodamo na vsak medaljon.
Medaljone z zelišči položimo v pečico in vklopimo žar funkcijo. Pečemo pribl. 6 - 8 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati.
Na špinačo položimo medaljon in ga pokapljamo s pripravljeno polivko.