Preprosto več za vas
Medaljoni mladega govejega hrbta s hrustljavo zeliščno skorjico

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Peteršilj Peteršilj
(sveži)
40 g g
Suhi timijan Suhi timijan4 g g
Maslo Maslo
(mehko)
50 g g
Drobtine Drobtine100 g g
Sol Sol3 g g
Poper Poper1 g g
Mlada špinača Mlada špinača200 g g
Pomarančni sok Pomarančni sok25 ml ml
Gorčica Gorčica
(z zrni)
32 g g
Med Med25 g g
Olivno olje Olivno olje24 ml ml
Mladi goveji hrbet Mladi goveji hrbet600 g g
Olje Olje12 ml ml

Medaljoni mladega govejega hrbta s hrustljavo zeliščno skorijco

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:40 h
(0)

Priprava

Pečico prižgemo na 160 stopinj Celzija (vključimo ventilator).
Peteršilj, timijan, maslo in drobtine začinimo s soljo in poporom ter v sekljalniku zmešamo.
Zeliščno maso oblikujemo v rolico in zavijemo v folijo za živila, ter za eno uro postavimo v hladilnik.

Operemo sveže liste špinače, jo osušimo in porazdelimo na 4 krožnike.
Pomarančni sok zmešamo z gorčico, medom in oljčnim oljem in zmešamo, da nastane polivka.

Krompirjeve narastke položimo na papir za peko in pogrejemo v pečici.
Medaljone govejega hrbta na obeh straneh na hitro popečemo na vročem olju. Posolimo in popopramo. Zeliščno maso narežemo na 4 ploščice in dodamo na vsak medaljon.
Medaljone z zelišči položimo v pečico in vklopimo žar funkcijo. Pečemo pribl. 6 - 8 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati.
Na špinačo položimo medaljon in ga pokapljamo s pripravljeno polivko.