Pečico prižgemo na 160 stopinj Celzija (vključimo ventilator).Peteršilj, timijan, maslo in drobtine začinimo s soljo in poporom ter v sekljalniku zmešamo.Zeliščno maso oblikujemo v rolico in zavijemo v folijo za živila, ter za eno uro postavimo v hladilnik.
Medaljoni mladega govejega hrbta s hrustljavo zeliščno skorijco
Sestavine
1
število pekačev
-
- 40 g peteršilj sveži
- 4 g suhi timijan
- 50 g maslo mehko
- 100 g drobtine
- 3 g sol
- 1 g poper
- 200 g mlada špinača
- 25 ml pomarančni sok
- 32 g gorčica z zrni
- 25 g med
- 24 ml olivno olje
- 600 g mladi goveji hrbet
- 12 ml olje
Priprava
Operemo sveže liste špinače, jo osušimo in porazdelimo na 4 krožnike.Pomarančni sok zmešamo z gorčico, medom in oljčnim oljem in zmešamo, da nastane polivka.
Krompirjeve narastke položimo na papir za peko in pogrejemo v pečici.Medaljone govejega hrbta na obeh straneh na hitro popečemo na vročem olju. Posolimo in popopramo. Zeliščno maso narežemo na 4 ploščice in dodamo na vsak medaljon.Medaljone z zelišči položimo v pečico in vklopimo žar funkcijo. Pečemo pribl. 6 - 8 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati.Na špinačo položimo medaljon in ga pokapljamo s pripravljeno polivko.