Medaljoni mladega govejega hrbta s hrustljavo zeliščno skorijco

Medaljoni mladega govejega hrbta s hrustljavo zeliščno skorijco image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:40 h

Sestavine

1 število pekačev
    • 40   g peteršilj sveži
    • 4   g suhi timijan
    • 50   g maslo mehko
    • 100   g drobtine
    • 3   g sol
    • 1   g poper
    • 200   g mlada špinača
    • 25   ml pomarančni sok
    • 32   g gorčica z zrni
    • 25   g med
    • 24   ml olivno olje
    • 600   g mladi goveji hrbet
    • 12   ml olje

Priprava

    Pečico prižgemo na 160 stopinj Celzija (vključimo ventilator).Peteršilj, timijan, maslo in drobtine začinimo s soljo in poporom ter v sekljalniku zmešamo.Zeliščno maso oblikujemo v rolico in zavijemo v folijo za živila, ter za eno uro postavimo v hladilnik.

    Operemo sveže liste špinače, jo osušimo in porazdelimo na 4 krožnike.Pomarančni sok zmešamo z gorčico, medom in oljčnim oljem in zmešamo, da nastane polivka.

    Krompirjeve narastke položimo na papir za peko in pogrejemo v pečici.Medaljone govejega hrbta na obeh straneh na hitro popečemo na vročem olju. Posolimo in popopramo. Zeliščno maso narežemo na 4 ploščice in dodamo na vsak medaljon.Medaljone z zelišči položimo v pečico in vklopimo žar funkcijo. Pečemo pribl. 6 - 8 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati.Na špinačo položimo medaljon in ga pokapljamo s pripravljeno polivko.