Mednarodna kraljevska plošča

Mednarodna kraljevska plošča image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1 h

Sestavine

4 število porcij
  • puran po zagorsko

    •   piščančje bedro
    • 200   g skuta
    •   sol
    •   poper
    •   timijan
    •   suhe slive
    •   gorčica
    •   svinjska mrena
  • odščipanci

    • 300   g mešano mleto meso
    • 1   čebula
    •   česen
    •   sol
    •   poper
    •   rdeča paprika
    • 200   g dimljena slanina
  • slovenska klobasa

    •   pečenica
  • priloga

    •   pečena paprika
    •   kajmak
    •   gorčica

Priprava

    Puranje bedro brez kože in kosti nasolimo, popopramo in pustimo čez noč. Nato ganaslednji dan nadevamo s skuto in suhimi slivami. Zavijemo ga v svinjsko mreno in ga na zelo počasnem ognju pečemo.

    Mleto meso začinimo z soljo, poprom, drobno nasekljano čebulo in česnom. Dodamo na majhne kocke narezan sir za žar. Pustimo čez noč. Oblikujemo odščipance, ki jih zavijemo v slanino in spečemo.

    S klobaso pa nimamo kaj dosti drugače narediti na žaru ...