
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
puran po zagorsko
Piščančje bedro Piščančje bedro | ||
Skuta Skuta | 200 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Timijan Timijan | ||
Suhe slive Suhe slive | ||
Gorčica Gorčica | ||
Svinjska mrena Svinjska mrena |
odščipanci
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 300 g g | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | ||
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Rdeča paprika Rdeča paprika | ||
Dimljena slanina Dimljena slanina | 200 g g |
slovenska klobasa
Pečenica Pečenica |
priloga
Pečena paprika Pečena paprika | ||
Kajmak Kajmak | ||
Gorčica Gorčica |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMednarodna kraljevska plošča
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Puranje bedro brez kože in kosti nasolimo, popopramo in pustimo čez noč. Nato ganaslednji dan nadevamo s skuto in suhimi slivami. Zavijemo ga v svinjsko mreno in ga na zelo počasnem ognju pečemo.
Mleto meso začinimo z soljo, poprom, drobno nasekljano čebulo in česnom. Dodamo na majhne kocke narezan sir za žar. Pustimo čez noč. Oblikujemo odščipance, ki jih zavijemo v slanino in spečemo.
S klobaso pa nimamo kaj dosti drugače narediti na žaru ...