Preprosto več za vas
Mednarodna kraljevska plošča

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

puran po zagorsko

Piščančje bedro Piščančje bedro
Skuta Skuta200 g g
Sol Sol
Poper Poper
Timijan Timijan
Suhe slive Suhe slive
Gorčica Gorčica
Svinjska mrena Svinjska mrena

odščipanci

Mešano mleto meso Mešano mleto meso300 g g
Čebula Čebula1
Česen Česen
Sol Sol
Poper Poper
Rdeča paprika Rdeča paprika
Dimljena slanina Dimljena slanina200 g g

slovenska klobasa

Pečenica Pečenica

priloga

Pečena paprika Pečena paprika
Kajmak Kajmak
Gorčica Gorčica

Mednarodna kraljevska plošča

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

60 min
(2)

Priprava

Puranje bedro brez kože in kosti nasolimo, popopramo in pustimo čez noč. Nato ganaslednji dan nadevamo s skuto in suhimi slivami. Zavijemo ga v svinjsko mreno in ga na zelo počasnem ognju pečemo.

Mleto meso začinimo z soljo, poprom, drobno nasekljano čebulo in česnom. Dodamo na majhne kocke narezan sir za žar. Pustimo čez noč. Oblikujemo odščipance, ki jih zavijemo v slanino in spečemo.

S klobaso pa nimamo kaj dosti drugače narediti na žaru ...