Puranje bedro brez kože in kosti nasolimo, popopramo in pustimo čez noč. Nato ganaslednji dan nadevamo s skuto in suhimi slivami. Zavijemo ga v svinjsko mreno in ga na zelo počasnem ognju pečemo.
Mednarodna kraljevska plošča
Sestavine
4
število porcij
-
puran po zagorsko
- piščančje bedro
- 200 g skuta
- sol
- poper
- timijan
- suhe slive
- gorčica
- svinjska mrena
-
odščipanci
- 300 g mešano mleto meso
- 1 čebula
- česen
- sol
- poper
- rdeča paprika
- 200 g dimljena slanina
-
slovenska klobasa
- pečenica
-
priloga
- pečena paprika
- kajmak
- gorčica
Priprava
Mleto meso začinimo z soljo, poprom, drobno nasekljano čebulo in česnom. Dodamo na majhne kocke narezan sir za žar. Pustimo čez noč. Oblikujemo odščipance, ki jih zavijemo v slanino in spečemo.
S klobaso pa nimamo kaj dosti drugače narediti na žaru ...