Preprosto več za vas
Medvedov špageti kruh

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Testenine Testenine
(polnozrnati špageti, kot ostanek hrane)
500 g g
Moka Moka400 g g
Kvas Kvas25 g g
Sladkor Sladkor1 žličk žlička
Sol Sol3 žličk žlička
Voda Voda300 - 350 ml ml

Medvedov špageti kruh

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

V večjo skledo damo ostanke polnozrnatih špagetov in jih z rokami pregnetemo, da razpadejo na koščke.V skodelico vlijemo 100 ml mlačne vode, dodamo sladkor, žličko moke in nadrobljen sveži kvas. Premešamo in pustimo vzhajati na toplem 20 minut. Če bomo uporabili suhi kvas, lahko zamesimo testo neposredno.V skledo mešalnika stresemo moko in nadrobljene špagete, prilijemo kvasec in preostanek vode. Testo gnetemo pri večji hitrosti 10 minut. Če je testo presuho, postopoma prilivamo vodo. Če je testo premokro, dodamo malo moke.Vzhajalno košarico potresemo z riževo moko, da se testo ne prime. Testo oblikujemo v hlebček in ga pustimo vzhajati v košarici za vzhajanje kruha, dokler se količina testa ne podvoji.

Pečico segrejemo na 240 stopinj Celzija in pokrijemo pekač s papirjem za peko. Vzhajani hlebec prekucnemo na pladenj. Če imamo nekaj ustvarjalne žilice, lahko kruh okrasimo tako, da vanj z britvico zarežemo različne vzorce ali obraz medveda. Kruh pečemo 15 minut pri 240 stopinjah Celzija, nato znižamo temperaturo na 190 stopinj Celzija in pečemo še 20 minut.

 

Avtorji: Lenart Oražem, Ivan Stakić, Anja Žnidaršič, Milot Shatri, Anže Zajec in Mare Kastelic, OŠ Brinje Grosuplje, PŠ s PP

Mentorici: Urška Šteh in Marjetka Kolbl