Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami

Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
  • mehiška enolončnica

    • 425   ml fižol v čili omaki
    • 600   g mešano mleto meso
    • 100   g panceta
    • 100   g pikantna salama
    • 300   g koruza
    •   paprika
    • 1   česen
    • 1   feferon
    • 3   šalotka
    • 300   g pasiran paradižnik
    •   jušna osnova
    • 6   g mešanica za čili
    •   mešanica mehiških začimb
    • 88   g kisla smetana
    •   koriander
    •   olivno olje
  • tortilje

    •   polnozrnata tortilja
    •   salsa omaka
  • mehiška zimska solata

    • 200   g sladka koruza
    • 100   g radič
    • 100   g fižol v čili omaki
    • 10   g maslo
    •   rdeča paprika
    • 2   feferon
    • 2   šalotka
    • 1   česen
    •   ščepec mleti čili
    •   ščepec poper
    •   ščepec sol
    • 24   ml sončnično olje
    • 12   ml vinski kis
    •   koriander
  • serviranje

    •   nariban sir
    •   tortillja čips

Priprava

    Mehiška enolončnica

    (65 min)

    Pikantno salamo in panceto narežemo na majhne kocke. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo, česen stremo. Papriko in feferon ocistimo ter zrežemo na majhne koščke. Fižol in koruzo iz pločevinke odcedimo.

    Na olju počasi pražimo sesekljano šalotko in česen, da posteklenita.

    Primešamo kocke pikantne salame, paprike in pancete ter sesekljan feferon oz. mešanico za čili. Dobro premešamo, dodamo mleto mešano meso in pražimo 8 do 10 minut. Prilijemo pasiran paradižnik in na nizki temperaturi pokrito kuhamo približno 60 minut, da se okusi prepojijo.

    Vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo jušno osnovo. Dodamo rdeč fižol in sladkokoruzo ter kuhamo še približno 10 minut. Soljenje (in popranje) ne bo potrebno, ker sta pikantnasalama in jušna osnova že precej začinjeni. Pred serviranjem vseeno poskusimo in po željidodatno začinimo.

    Zimska solata

    (do 25 min)

    Motovilec( lahko tudi zimski radič) natrgamo in mu dodamo koruzo in fižol iz pločevinke ter drobno narezan baby feferon. Koriander sesekljamo.

    Očistimo rdečo papriko in jo narežemo na kocke. Sesekljamo šalotko in česen.

    V večji ponvi razgrejemo maslo, dodamo papriko, šalotki in strt česen. Začinimo s čilijem, solimo in popramo. Pražimo pet minut in medtem ves čas mešamo.

    V solatno skledo dodamo prepraženo mešanico, nasekljan koriander in prilijemo sončnično olje ter vinski kis. Dobro premešamo. Potresemo z naribanim sirom nacho in zdrobljenim koruznim čipsom.

    Serviranje

    Mehiško enolončnico serviramo v skodelicah, dodamo žlico kisle smetane, potresemo s koriandrom ter postrežemo skupaj z kakašno mehiško omako, mehiško solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami.