Preprosto več za vas
Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

mehiška enolončnica

Fižol v čili omaki Fižol v čili omaki425 ml ml
Mešano mleto meso Mešano mleto meso600 g g
Panceta Panceta100 g g
Pikantna salama Pikantna salama100 g g
Koruza Koruza300 g g
Paprika Paprika
Česen Česen1
Feferon Feferon1
Šalotka Šalotka3
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik300 g g
Jušna osnova Jušna osnova
Mešanica za čili Mešanica za čili6 g g
Mešanica mehiških začimb Mešanica mehiških začimb
Kisla smetana Kisla smetana88 g g
Koriander Koriander
Olivno olje Olivno olje

tortilje

Polnozrnata tortilja Polnozrnata tortilja
Salsa omaka Salsa omaka

mehiška zimska solata

Sladka koruza Sladka koruza200 g g
Radič Radič100 g g
Fižol v čili omaki Fižol v čili omaki100 g g
Maslo Maslo10 g g
Rdeča paprika Rdeča paprika
Feferon Feferon2
Šalotka Šalotka2
Česen Česen1
Mleti čili Mleti čili ščepec ščepec
Poper Poper ščepec ščepec
Sol Sol ščepec ščepec
Sončnično olje Sončnično olje24 ml ml
Vinski kis Vinski kis12 ml ml
Koriander Koriander

serviranje

Nariban sir Nariban sir
Tortillja čips Tortillja čips

Mehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

Mehiška enolončnica

(65 min)

Pikantno salamo in panceto narežemo na majhne kocke. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo, česen stremo. Papriko in feferon ocistimo ter zrežemo na majhne koščke. Fižol in koruzo iz pločevinke odcedimo.

Na olju počasi pražimo sesekljano šalotko in česen, da posteklenita.

Primešamo kocke pikantne salame, paprike in pancete ter sesekljan feferon oz. mešanico za čili. Dobro premešamo, dodamo mleto mešano meso in pražimo 8 do 10 minut. Prilijemo pasiran paradižnik in na nizki temperaturi pokrito kuhamo približno 60 minut, da se okusi prepojijo.

Vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo jušno osnovo. Dodamo rdeč fižol in sladko
koruzo ter kuhamo še približno 10 minut. Soljenje (in popranje) ne bo potrebno, ker sta pikantna
salama in jušna osnova že precej začinjeni. Pred serviranjem vseeno poskusimo in po želji
dodatno začinimo.

Zimska solata

(do 25 min)

Motovilec( lahko tudi zimski radič) natrgamo in mu dodamo koruzo in fižol iz pločevinke ter drobno narezan baby feferon. Koriander sesekljamo.

Očistimo rdečo papriko in jo narežemo na kocke. Sesekljamo šalotko in česen.

V večji ponvi razgrejemo maslo, dodamo papriko, šalotki in strt česen. Začinimo s čilijem, solimo in popramo. Pražimo pet minut in medtem ves čas mešamo.

V solatno skledo dodamo prepraženo mešanico, nasekljan koriander in prilijemo sončnično olje ter vinski kis. Dobro premešamo. Potresemo z naribanim sirom nacho in zdrobljenim koruznim čipsom.

Serviranje

Mehiško enolončnico serviramo v skodelicah, dodamo žlico kisle smetane, potresemo s koriandrom ter postrežemo skupaj z kakašno mehiško omako, mehiško solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami.