
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
mehiška enolončnica
Fižol v čili omaki Fižol v čili omaki | 425 ml ml | ||
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 600 g g | ||
Panceta Panceta | 100 g g | ||
Pikantna salama Pikantna salama | 100 g g | ||
Koruza Koruza | 300 g g | ||
Paprika Paprika | |||
Česen Česen | 1 | ||
Feferon Feferon | 1 | ||
Šalotka Šalotka | 3 | ||
Pasiran paradižnik Pasiran paradižnik | 300 g g | ||
Jušna osnova Jušna osnova | |||
Mešanica za čili Mešanica za čili | 6 g g | ||
Mešanica mehiških začimb Mešanica mehiških začimb | |||
Kisla smetana Kisla smetana | 88 g g | ||
Koriander Koriander | |||
Olivno olje Olivno olje |
tortilje
Polnozrnata tortilja Polnozrnata tortilja | |||
Salsa omaka Salsa omaka |
mehiška zimska solata
Sladka koruza Sladka koruza | 200 g g | ||
Radič Radič | 100 g g | ||
Fižol v čili omaki Fižol v čili omaki | 100 g g | ||
Maslo Maslo | 10 g g | ||
Rdeča paprika Rdeča paprika | |||
Feferon Feferon | 2 | ||
Šalotka Šalotka | 2 | ||
Česen Česen | 1 | ||
Mleti čili Mleti čili | ščepec ščepec | ||
Poper Poper | ščepec ščepec | ||
Sol Sol | ščepec ščepec | ||
Sončnično olje Sončnično olje | 24 ml ml | ||
Vinski kis Vinski kis | 12 ml ml | ||
Koriander Koriander |
serviranje
Nariban sir Nariban sir | |||
Tortillja čips Tortillja čips |
Dodajte sestavine na obstoječi nakupovalni seznam ali ustvarite novega
Ustvari nov nakupovalni seznamMehiška enolončnica s pisano zimsko solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mehiška enolončnica
(65 min)
Pikantno salamo in panceto narežemo na majhne kocke. Šalotko olupimo, očistimo in drobno sesekljamo, česen stremo. Papriko in feferon ocistimo ter zrežemo na majhne koščke. Fižol in koruzo iz pločevinke odcedimo.
Na olju počasi pražimo sesekljano šalotko in česen, da posteklenita.
Primešamo kocke pikantne salame, paprike in pancete ter sesekljan feferon oz. mešanico za čili. Dobro premešamo, dodamo mleto mešano meso in pražimo 8 do 10 minut. Prilijemo pasiran paradižnik in na nizki temperaturi pokrito kuhamo približno 60 minut, da se okusi prepojijo.
Vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo jušno osnovo. Dodamo rdeč fižol in sladko
koruzo ter kuhamo še približno 10 minut. Soljenje (in popranje) ne bo potrebno, ker sta pikantna
salama in jušna osnova že precej začinjeni. Pred serviranjem vseeno poskusimo in po želji
dodatno začinimo.
Zimska solata
(do 25 min)
Motovilec( lahko tudi zimski radič) natrgamo in mu dodamo koruzo in fižol iz pločevinke ter drobno narezan baby feferon. Koriander sesekljamo.
Očistimo rdečo papriko in jo narežemo na kocke. Sesekljamo šalotko in česen.
V večji ponvi razgrejemo maslo, dodamo papriko, šalotki in strt česen. Začinimo s čilijem, solimo in popramo. Pražimo pet minut in medtem ves čas mešamo.
V solatno skledo dodamo prepraženo mešanico, nasekljan koriander in prilijemo sončnično olje ter vinski kis. Dobro premešamo. Potresemo z naribanim sirom nacho in zdrobljenim koruznim čipsom.
Serviranje
Mehiško enolončnico serviramo v skodelicah, dodamo žlico kisle smetane, potresemo s koriandrom ter postrežemo skupaj z kakašno mehiško omako, mehiško solato in popečenimi polnozrnatimi tortiljami.