Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

TežavnostSrednje
Kuhanje1:30 h

Priprava

    V mleto meso umešamo jajci in na drobne kocke narezan kruh, ki smo ga prej namočili v vodi. Dodamo sol, poper, kumino, koriander, peteršilj, drobnjak, drobno sesekljan česen in en srednje oster čili. Maso dobro premešamo in iz nje oblikujemo kroglice po približno 60 gramov.

    V ponvi segrejemo olje in ocvremo mesne kroglice, pri tem pazimo, da med obračanjem ne razpadejo. Kroglice odstranimo iz ponve in na isto olje stresemo čebulo, ki jo popečemo do zlato rumene barve. Dodamo drobno narezan paradižnik, kuhamo pribl. 15 minut in nato dodamo rdeče vino, čili, sol, poper ter nazadnje še mesne kroglice. Vse skupaj kuhamo približno 30 minut, na koncu dodamo koruzo in fižol, po okusu potresemo s sesekljanim peteršiljem ali koriandrom in postrežemo s sveže opečenim kruhom.