
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 800 g g | |
Čebula Čebula | 4 | |
Kumina Kumina | 3 g g | |
Česen Česen | ||
Jajca Jajca | 2 | |
Kruh Kruh | ||
Peteršilj Peteršilj | 6 g g | |
Koriander Koriander | 6 g g | |
Drobnjak Drobnjak | 6 g g | |
Paradižnik Paradižnik | 4 | |
Čili Čili | 2 | |
Rdeče vino Rdeče vino | 200 ml ml | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Fižol Fižol | 200 g g | |
Koruza Koruza | 200 g g | |
Olivno olje Olivno olje | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
V mleto meso umešamo jajci in na drobne kocke narezan kruh, ki smo ga prej namočili v vodi. Dodamo sol, poper, kumino, koriander, peteršilj, drobnjak, drobno sesekljan česen in en srednje oster čili. Maso dobro premešamo in iz nje oblikujemo kroglice po približno 60 gramov.
V ponvi segrejemo olje in ocvremo mesne kroglice, pri tem pazimo, da med obračanjem ne razpadejo. Kroglice odstranimo iz ponve in na isto olje stresemo čebulo, ki jo popečemo do zlato rumene barve. Dodamo drobno narezan paradižnik, kuhamo pribl. 15 minut in nato dodamo rdeče vino, čili, sol, poper ter nazadnje še mesne kroglice. Vse skupaj kuhamo približno 30 minut, na koncu dodamo koruzo in fižol, po okusu potresemo s sesekljanim peteršiljem ali koriandrom in postrežemo s sveže opečenim kruhom.