Preprosto več za vas
Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Mešano mleto meso Mešano mleto meso800 g g
Čebula Čebula4
Kumina Kumina3 g g
Česen Česen
Jajca Jajca2
Kruh Kruh
Peteršilj Peteršilj6 g g
Koriander Koriander6 g g
Drobnjak Drobnjak6 g g
Paradižnik Paradižnik4
Čili Čili2
Rdeče vino Rdeče vino200 ml ml
Sol Sol
Poper Poper
Fižol Fižol200 g g
Koruza Koruza200 g g
Olivno olje Olivno olje100 ml ml

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(1)

Priprava

V mleto meso umešamo jajci in na drobne kocke narezan kruh, ki smo ga prej namočili v vodi. Dodamo sol, poper, kumino, koriander, peteršilj, drobnjak, drobno sesekljan česen in en srednje oster čili. Maso dobro premešamo in iz nje oblikujemo kroglice po približno 60 gramov.

V ponvi segrejemo olje in ocvremo mesne kroglice, pri tem pazimo, da med obračanjem ne razpadejo. Kroglice odstranimo iz ponve in na isto olje stresemo čebulo, ki jo popečemo do zlato rumene barve. Dodamo drobno narezan paradižnik, kuhamo pribl. 15 minut in nato dodamo rdeče vino, čili, sol, poper ter nazadnje še mesne kroglice. Vse skupaj kuhamo približno 30 minut, na koncu dodamo koruzo in fižol, po okusu potresemo s sesekljanim peteršiljem ali koriandrom in postrežemo s sveže opečenim kruhom.