Preprosto več za vas
Mehiški čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Sladki krompir Sladki krompir1
Kvinoja Kvinoja80 g g
Fižol Fižol
Temna čokolada Temna čokolada20 g g
Česen Česen2
Rdeča paprika Rdeča paprika3 g g
Mleta kumina Mleta kumina1,5 g g
Čili Čili3 g g
Jušna osnova Jušna osnova1 l l
Kis Kis4 ml ml
Sol Sol
Poper Poper
Peteršilj Peteršilj
Jogurt Jogurt

Mehiški čili s sladkim krompirjem, kvinojo in črnim fižolom

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

30 min
(18)

Priprava

V kozico daj olupljen in na kocke narezan sladek krompir, česen, papriko, čili in kumin. Dolij 4 dcl jušne osnove in kuhaj toliko časa, da se krompir skuha. Potem vse spasiraj v kremasto maso. Medtem, ko se krompir kuha, kvinojo skuhaj po navodilih na embalaži. Ko imaš obe sestavini pripravljeni (krompirjevo maso in kvinojo), ju združi v eni kozici. Dodaj splaknjen in odcejen fižol, naribano čokolado in preostalo jušno osnovo in kuhaj približno 10 minut, da se okusi prepojijo. Če je premalo tekočine, dolij še nekaj jušne osnove ali vode. Čiliju dodaj še kis, še enkrat zavri in poskusi ter dosoli in dopopraj po okusu. Čili serviraj, okrasi z jogurtom in peteršiljem in postrezi.

Nasveti:Namesto jogurta lahko uporabiš tudi kislo smetano, lahko pa čili serviraš tudi brez jogurta in peteršilja. Jogurt je tu sicer zato, da čili osveži in omili njegovo pekočino. Čili lahko pripraviš tudi z rdečim in/ali belim fižolom in vanj umešaš sesekljan svež paradižnik - v tem primeru ti ni potrebno dodati kisa. Prav tako pa lahko čili zamrzneš in odmrzneš.