Mešana solata

Mešana solata image
Težavnost Lahko
Priprava 0 min
Kuhanje 30 min

Sestavine

1 število porcij
  •   listnata solata
  •   zelenjava
  •   piščančja salama
  •   parmezan
  •   trdokuhano jajce

Priprava

  Solatne liste operemo, po potrebi narežemo na manjše listke in stresemo v solatno skledo. Dodamo še poljubno zelenjavo, šunko in sir. Zabelimo s solatno polivko, olje, kis, sol. Na koncu dodamo še na krhlje narezano trdo kuhano jajce. Solato lahko obogatimo tudi z jogurtovim prelivom in svežimi začimbami.KAKO NAREDITI DOMAČ JOGURTOV PRELIV?

  Jogurtov preliv za solato lahko kupite v trgovini, lahko pa ga pripravite doma. Domač je bolj svež, zdrav in lahko ga začinite po vašem okusu. Zanj potrebujete le tekoč jogurt, v katerega zmešate 2 žlici olivnega olja, solite in poprate, vanj lahko dodate drobnjak ali druga zelišča po vašem okusu. Za svežino mu dodajte še sok polovice limone ali limete. Preliv polijte po solati, premešajte, postrezite in uživajte v svežem okusu.

  V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/

  Recept so pripravili otroci OŠ Kajetana Koviča Radenci

  Fotografija: Saša D. Škrjanec