
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Piščanec Piščanec | ||
Listnato testo Listnato testo | ||
Zelenjava Zelenjava | ||
Začimbe Začimbe | ||
Kisla smetana Kisla smetana |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMešane košarice
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
S pomočjo modelčkov za piškote izrežemo 2 kroga v listnatem testu. Prvi krog je za dno košarice, drugemu krogu pa moramo izrezati sredino, tako da dobimo samo rob. Dno košarice premažemo z rumenjakom in nanj položimo rob, tako se bo med peko oblikovala košarica. Sredino dna prepikamo z vilico, da se bo testo lepo enakomerno dvigalo. Spečemo v ogreti pečici na 200°C, približno 20-30 minut. Pečenim košaricam sredino dna potisnemo, da naredimo prostor za nadev. Košarice nadevamo in dekoriramo.
Nadev: Vso zelenjavo in piščančje meso, ki nam je ostalo od prejšnjega obroka,zelo na drobno nasekljamo, po želji lahko dodamo sveže ali suhe začimbe in kislo smetano.
V Lidlu Slovenija smo v sodelovanju z Ekošolo v letu 2015 zasnovali projekt Hrana ni za tjavendan. Z njim želimo ozaveščati in izobraževati o zmanjševanju in preprečevanju nastanka odpadne in zavržene hrane ter spodbujati praktično uporabo neporabljenih prehrambnih izdelkov. Preberite več na: https://www.boljsi-svet.si/
Recept so pripravili učenci OŠ Cankova.
Fotografija: Saša D. Škrjanec