Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje

Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje image
Težavnost Srednje
Priprava 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sestavine

4 število porcij
  • mesna štruca

    • 1000   g mešano mleto meso
    • 100   g drobtine
    • 100   g skuta
    • 2   jajca
    •   peteršilj
    •   timijan
    • 300   g ratatouille
    • 1   čebula
    • 1   česen
    • 4   g mleta paprika
    • 16   g gorčica
    • 4   trdokuhano jajce
    •   sol
    •   poper
    •   maslo
  • šparglji in mlad krompir s čemaževim pestom in z bučnim oljem

    • 750   g zeleni špargelj
    • 800   g mlad krompir
    • 30   g pinjole
    • 50   g olive
    • 30   g čemaž
    • 75   g nariban parmezan
    • 1   limonina lupina
    •   bučno olje
    •   maslo
    • 1   česen
    • 44   g skuta
    •   sol
    •   poper
    •   sladkor
  • priloga

    • 150   g sir camembert
    •   olive

Priprava

    Mesna štruca

    Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Peteršilj in timijan drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo in česen. Ponev odstavimo, da se vsebina ohladi. Mletemu mesu primešamo stepeni jajci, mleto papriko, gorčico, krušne drobtine in skuto. Maso začinimo s soljo, sesekljanim peteršiljem in timijanom, po potrebi jo »zgostimo« s krušnimi drobtinami. Dodamo ohlajeno prepraženo čebulo in česen ter ponovno premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj vtisnemo mesno zmes. Po dolžini naredimo vdolbino, ki jo obložimo z ratatouillejem ter s kuhanimi jajci. Jajca pokrijemo s preostalim ratatouillejem ter vse skupaj zavijemo z mesno maso v obliki štruce. Pogladimo z rokami v primerno obliko. Mesno štruco pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C 60 minut. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo počivati nekaj minut, preden jo razrežemo na rezine.

    Šparglji in mladi krompir s čemaževim pestom in z bučnim oljem

    Špargljem odrežemo spodnji trši del in jih (po potrebi) olupimo ter narežemo na kolobarje. Kuhamo 4 minute v slanem kropu, v katerega smo dali žličko sladkorja in malo masla, nato dodamo še vršičke in kuhamo še 1 minuto. Kuhane šparglje odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in ponovno odcedimo. Krompir dobro operemo in (neolupljenega) skuhamo v slani vodi. Nekoliko ohlajenega olupimo in narežemo na rezine. Pinjole na hitro popražimo v ponvi brez maščobe. Olive (razkoščičimo) in drobno narežemo. Čemaž sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Čemaž, pinjole, 25 g parmezana, limonino lupinico, 2 žlici bučnega olja in strt česen zmiksamo. Primešamo skuto, solimo in popramo. Krompir in šparglje zlato rjavo popečemo v ponvi na segretem maslu. Solimo, popramo ter primešamo 3 do 4 žlice čemaževega pesta in olive.

    Serviranje

    Šparglje s krompirjem zložimo na večji ogret servirni krožnik, potresemo s preostalim parmezanom in pokapamo z bučnim oljem. Zraven položimo rezine mesne štruce, košček francoskega sira in nekaj zelenih oliv.