
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
mesna štruca
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 1000 g g | |
Drobtine Drobtine | 100 g g | |
Skuta Skuta | 100 g g | |
Jajca Jajca | 2 | |
Peteršilj Peteršilj | ||
Timijan Timijan | ||
Ratatouille Ratatouille | 300 g g | |
Čebula Čebula | 1 | |
Česen Česen | 1 | |
Mleta paprika Mleta paprika | 4 g g | |
Gorčica Gorčica | 16 g g | |
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce | 4 | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Maslo Maslo |
šparglji in mlad krompir s čemaževim pestom in z bučnim oljem
Zeleni špargelj Zeleni špargelj | 750 g g | |
Mlad krompir Mlad krompir | 800 g g | |
Pinjole Pinjole | 30 g g | |
Olive Olive | 50 g g | |
Čemaž Čemaž | 30 g g | |
Nariban parmezan Nariban parmezan | 75 g g | |
Limonina lupina Limonina lupina | 1 | |
Bučno olje Bučno olje | ||
Maslo Maslo | ||
Česen Česen | 1 | |
Skuta Skuta | 44 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Sladkor Sladkor |
priloga
Sir camembert Sir camembert | 150 g g | |
Olive Olive |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mesna štruca
Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Peteršilj in timijan drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo in česen. Ponev odstavimo, da se vsebina ohladi. Mletemu mesu primešamo stepeni jajci, mleto papriko, gorčico, krušne drobtine in skuto. Maso začinimo s soljo, sesekljanim peteršiljem in timijanom, po potrebi jo »zgostimo« s krušnimi drobtinami. Dodamo ohlajeno prepraženo čebulo in česen ter ponovno premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj vtisnemo mesno zmes. Po dolžini naredimo vdolbino, ki jo obložimo z ratatouillejem ter s kuhanimi jajci. Jajca pokrijemo s preostalim ratatouillejem ter vse skupaj zavijemo z mesno maso v obliki štruce. Pogladimo z rokami v primerno obliko. Mesno štruco pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C 60 minut. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo počivati nekaj minut, preden jo razrežemo na rezine.
Šparglji in mladi krompir s čemaževim pestom in z bučnim oljem
Špargljem odrežemo spodnji trši del in jih (po potrebi) olupimo ter narežemo na kolobarje. Kuhamo 4 minute v slanem kropu, v katerega smo dali žličko sladkorja in malo masla, nato dodamo še vršičke in kuhamo še 1 minuto. Kuhane šparglje odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in ponovno odcedimo. Krompir dobro operemo in (neolupljenega) skuhamo v slani vodi. Nekoliko ohlajenega olupimo in narežemo na rezine. Pinjole na hitro popražimo v ponvi brez maščobe. Olive (razkoščičimo) in drobno narežemo. Čemaž sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Čemaž, pinjole, 25 g parmezana, limonino lupinico, 2 žlici bučnega olja in strt česen zmiksamo. Primešamo skuto, solimo in popramo. Krompir in šparglje zlato rjavo popečemo v ponvi na segretem maslu. Solimo, popramo ter primešamo 3 do 4 žlice čemaževega pesta in olive.
Serviranje
Šparglje s krompirjem zložimo na večji ogret servirni krožnik, potresemo s preostalim parmezanom in pokapamo z bučnim oljem. Zraven položimo rezine mesne štruce, košček francoskega sira in nekaj zelenih oliv.