Preprosto več za vas
Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

mesna štruca

Mešano mleto meso Mešano mleto meso1000 g g
Drobtine Drobtine100 g g
Skuta Skuta100 g g
Jajca Jajca2
Peteršilj Peteršilj
Timijan Timijan
Ratatouille Ratatouille300 g g
Čebula Čebula1
Česen Česen1
Mleta paprika Mleta paprika4 g g
Gorčica Gorčica16 g g
Trdokuhano jajce Trdokuhano jajce4
Sol Sol
Poper Poper
Maslo Maslo

šparglji in mlad krompir s čemaževim pestom in z bučnim oljem

Zeleni špargelj Zeleni špargelj750 g g
Mlad krompir Mlad krompir800 g g
Pinjole Pinjole30 g g
Olive Olive50 g g
Čemaž Čemaž30 g g
Nariban parmezan Nariban parmezan75 g g
Limonina lupina Limonina lupina1
Bučno olje Bučno olje
Maslo Maslo
Česen Česen1
Skuta Skuta44 g g
Sol Sol
Poper Poper
Sladkor Sladkor

priloga

Sir camembert Sir camembert150 g g
Olive Olive

Mesna štruca z Ratatouillejem, šparglji z mladim krompirjem, čemažev pesto in bučno olje

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(0)

Priprava

Mesna štruca

Čebulo olupimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Peteršilj in timijan drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo in česen. Ponev odstavimo, da se vsebina ohladi. Mletemu mesu primešamo stepeni jajci, mleto papriko, gorčico, krušne drobtine in skuto. Maso začinimo s soljo, sesekljanim peteršiljem in timijanom, po potrebi jo »zgostimo« s krušnimi drobtinami. Dodamo ohlajeno prepraženo čebulo in česen ter ponovno premešamo. Pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj vtisnemo mesno zmes. Po dolžini naredimo vdolbino, ki jo obložimo z ratatouillejem ter s kuhanimi jajci. Jajca pokrijemo s preostalim ratatouillejem ter vse skupaj zavijemo z mesno maso v obliki štruce. Pogladimo z rokami v primerno obliko. Mesno štruco pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C 60 minut. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo počivati nekaj minut, preden jo razrežemo na rezine.

Šparglji in mladi krompir s čemaževim pestom in z bučnim oljem

Špargljem odrežemo spodnji trši del in jih (po potrebi) olupimo ter narežemo na kolobarje. Kuhamo 4 minute v slanem kropu, v katerega smo dali žličko sladkorja in malo masla, nato dodamo še vršičke in kuhamo še 1 minuto. Kuhane šparglje odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo in ponovno odcedimo. Krompir dobro operemo in (neolupljenega) skuhamo v slani vodi. Nekoliko ohlajenega olupimo in narežemo na rezine. Pinjole na hitro popražimo v ponvi brez maščobe. Olive (razkoščičimo) in drobno narežemo. Čemaž sesekljamo. Česnu odstranimo kalček in ga stremo. Čemaž, pinjole, 25 g parmezana, limonino lupinico, 2 žlici bučnega olja in strt česen zmiksamo. Primešamo skuto, solimo in popramo. Krompir in šparglje zlato rjavo popečemo v ponvi na segretem maslu. Solimo, popramo ter primešamo 3 do 4 žlice čemaževega pesta in olive.

Serviranje

Šparglje s krompirjem zložimo na večji ogret servirni krožnik, potresemo s preostalim parmezanom in pokapamo z bučnim oljem. Zraven položimo rezine mesne štruce, košček francoskega sira in nekaj zelenih oliv.