Preprosto več za vas
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento

Recept je dodan med priljubljene.

Prikaži seznam

Recept je odstranjen iz priljubljenih.

Prikaži seznam

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

Sestavine

Mešano mleto meso Mešano mleto meso800 g g
Panceta Panceta100 g g
Timijan Timijan
Korenček Korenček4
Jajca Jajca1
Zelena Zelena1
Steblo zelene Steblo zelene1
Čebula Čebula2
Paradižnikov pire Paradižnikov pire40 ml ml
Gorčica Gorčica16 g g
Peteršilj Peteršilj3 g g
Sol Sol
Poper Poper
Olivno olje Olivno olje
Česen Česen3
Jušna osnova Jušna osnova30 ml ml
Polenta Polenta200 g g
Voda Voda550 ml ml
Maslo Maslo36 g g

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento

Všeč mi je

Ni mi všeč

Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.

1:30 h
(2)

Priprava

Mleto meso zmešamo s ščepcem popra, gorčico, jajcem in drobno sesekljanim peteršiljem. Oblikujemo približno 16 mesnih kroglic. Prepražimo jih na vročem oljcnem olju, pri čemer pazimo, da ne razpadejo, in jih odstavimo z ognja. Na vroče oljčno olje nato stresemo sesekljano čebulo, koren zelene in korenje. Ko se zelenjava zmehča, dodamo narezano panceto, česen in steblo zelene. Zalijemo s paradižnikovo kašo in nekoliko jušne osnove ter kuhamo do zmehčanja. Začinimo s soljo in poprom ter z mešalnikom zmešamo v gosto temno omako. Po potrebi lahko prilijemo dodatno jušno osnovo.

V omako stresemo mesne kroglice in jihkuhamo približno 30 minut.V slano vrelo vodo vsujemo polento in dodamo vejice timijana. Polento kuhamo, ji dodamo maslo, ki ga dobro vmešamo, nato jo vlijemo v kalup in pustimo, da se ohladi. Ko je ohlajena, izrežemo želene oblike in jih spečemo v ponvi, pri čemer pazimo, da bodo kosi hrustljavi. Na krožniku mesne kroglice postrežemo z omako, zraven pa dodamo še hrustljavo pečeno polento.