
Recept je dodan med priljubljene.
Prikaži seznamRecept je odstranjen iz priljubljenih.
Prikaži seznamPojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Sestavine
Mešano mleto meso Mešano mleto meso | 800 g g | |
Panceta Panceta | 100 g g | |
Timijan Timijan | ||
Korenček Korenček | 4 | |
Jajca Jajca | 1 | |
Zelena Zelena | 1 | |
Steblo zelene Steblo zelene | 1 | |
Čebula Čebula | 2 | |
Paradižnikov pire Paradižnikov pire | 40 ml ml | |
Gorčica Gorčica | 16 g g | |
Peteršilj Peteršilj | 3 g g | |
Sol Sol | ||
Poper Poper | ||
Olivno olje Olivno olje | ||
Česen Česen | 3 | |
Jušna osnova Jušna osnova | 30 ml ml | |
Polenta Polenta | 200 g g | |
Voda Voda | 550 ml ml | |
Maslo Maslo | 36 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMesne kroglice v paradižnikovi omaki s hrustljavo polento
Všeč mi je
Ni mi všeč
Pojavila se je napaka. Prosim poskusite ponovno.
Priprava
Mleto meso zmešamo s ščepcem popra, gorčico, jajcem in drobno sesekljanim peteršiljem. Oblikujemo približno 16 mesnih kroglic. Prepražimo jih na vročem oljcnem olju, pri čemer pazimo, da ne razpadejo, in jih odstavimo z ognja. Na vroče oljčno olje nato stresemo sesekljano čebulo, koren zelene in korenje. Ko se zelenjava zmehča, dodamo narezano panceto, česen in steblo zelene. Zalijemo s paradižnikovo kašo in nekoliko jušne osnove ter kuhamo do zmehčanja. Začinimo s soljo in poprom ter z mešalnikom zmešamo v gosto temno omako. Po potrebi lahko prilijemo dodatno jušno osnovo.
V omako stresemo mesne kroglice in jihkuhamo približno 30 minut.V slano vrelo vodo vsujemo polento in dodamo vejice timijana. Polento kuhamo, ji dodamo maslo, ki ga dobro vmešamo, nato jo vlijemo v kalup in pustimo, da se ohladi. Ko je ohlajena, izrežemo želene oblike in jih spečemo v ponvi, pri čemer pazimo, da bodo kosi hrustljavi. Na krožniku mesne kroglice postrežemo z omako, zraven pa dodamo še hrustljavo pečeno polento.